Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Pluszakowa 07:13, 23 sie 2016

Jak juz zrobisz tę listę to wrzuć ją może i ja upatrzę tam jeszcze jakiś typ.

Super że wyjazdy planujecie na zieleń to życie proszę machać Maji do kamery
anna_t 11:31, 23 sie 2016

rozark napisał(a)

to podsumujmy:

Warszawa Targi Zieleń to Życie 3-go września:
Jankosia
Ren133

Kutno Święto Róż 10-go września:
Bogdzia
Agata

Skierniewice 17-go września:
Jankosia

Reniu czy mogłabys mnie asekuracujnie zarezerwować na Wa-we?jak teście z urlopu wrocą w tym tyg to podpytam i bym pojechała
a ze Skierniewic się Lutka wykruszyła bo jedzie z rodziną, Małgosia się nie odzywa więc może ja i Monka byśmy z Wami się podczepiły?
jankosia 13:34, 30 sie 2016

Renia, a ja w odróżnieniu od Ani właśnie wypadam z W-wy. Będę tam wcześniej, więc nie ma sensu żebym dwa razy podróżowała.
Pokażesz mi w wolnej chwili swojego Chopina? Mam pewien pomysł, ale nie wiem czy dobry. Chyba źle przycięłam jednak po kwitnieniu. Tam gdzie cięłam długie pędy do wazonu tam ładne, długie i równe mi wypuściły. Tam gdzie przycinałam nad pierwszym liściem właściwym (czyli same kwiatki), tam wyszły takie brzydkie, długie chabazie- i np. jeden długaśny i na nim trzy krótsze z kwiatkami- do niczego to nie podobne. I teraz nie wiem jak ciąć w przyszłym roku... Nisko po kwitnieniu? Dobry pomysł? I powiedz mi czy teraz mając jednego zdechlaka nn mogę go po prostu nisko przyciąć? NN, na etykietce było tylko tyle, że róża historyczna burbońska. Ładnie kwitła, ale teraz to tylko straszy okropnie- patrzeć na to nie mogę. Nie ma wycinać pojedynczych pędów czy liści, całość bym ścięła. Można tak późno?
rozark 08:24, 31 sie 2016

Pluszakowa napisał(a)
Jak juz zrobisz tę listę to wrzuć ją może i ja upatrzę tam jeszcze jakiś typ.

Super że wyjazdy planujecie na zieleń to życie proszę machać Maji do kamery

Mogę ci coś polecić z tego co mam jeśli chcesz

Na pewno dokupię 2 szt White Cover to biała okrywowa , mam je i jestem z niej zadowolona .

Maja to bywa w dni dla profesjonalistów czyli dzisiaj i jutro. W sobotę jest dzień dla zwiedzających czyli dla nas .

Wiewiórki przychodzą do mnie na orzechy

zakwitła mi kalina sztywnolistna 100 % cienia.

rozark 08:30, 31 sie 2016

anna_t napisał(a)

Reniu czy mogłabys mnie asekuracujnie zarezerwować na Wa-we?jak teście z urlopu wrocą w tym tyg to podpytam i bym pojechała
a ze Skierniewic się Lutka wykruszyła bo jedzie z rodziną, Małgosia się nie odzywa więc może ja i Monka byśmy z Wami się podczepiły?

Warszawa Targi Zieleń to Życie 3-go września:
Ren133
Anna-t

Kutno Święto Róż 10-go września:
Bogdzia
Agata

Skierniewice 17-go września:
Jankosia
Anna-t
Monka

Malwa mi zakwitła w 3 roku od wysiewu za duży cień

w rzeczywistości jest prawie czarna

a ta ciemno czerwona

rozark 08:34, 31 sie 2016

jankosia napisał(a)
Renia, a ja w odróżnieniu od Ani właśnie wypadam z W-wy. Będę tam wcześniej, więc nie ma sensu żebym dwa razy podróżowała.
Pokażesz mi w wolnej chwili swojego Chopina? Mam pewien pomysł, ale nie wiem czy dobry. Chyba źle przycięłam jednak po kwitnieniu. Tam gdzie cięłam długie pędy do wazonu tam ładne, długie i równe mi wypuściły. Tam gdzie przycinałam nad pierwszym liściem właściwym (czyli same kwiatki), tam wyszły takie brzydkie, długie chabazie- i np. jeden długaśny i na nim trzy krótsze z kwiatkami- do niczego to nie podobne. I teraz nie wiem jak ciąć w przyszłym roku... Nisko po kwitnieniu? Dobry pomysł? I powiedz mi czy teraz mając jednego zdechlaka nn mogę go po prostu nisko przyciąć? NN, na etykietce było tylko tyle, że róża historyczna burbońska. Ładnie kwitła, ale teraz to tylko straszy okropnie- patrzeć na to nie mogę. Nie ma wycinać pojedynczych pędów czy liści, całość bym ścięła. Można tak późno?

Szkoda że nie jedziesz podpowiedz w jakich godz. najlepiej tam być?

A róże to tnij na wiosnę na grubość ołówka.

zimowity już w pełni kwitnienia

rozark 08:38, 31 sie 2016

dla Reni - Ren133

Reniu u ciebie Pastelka ma dużo cieńsze pędy, dlatego uważam że trzeba ja dokarmić, ale teraz to już za późno, albo obłożyć gnojówka na zimę albo na wiosnę

Pluszakowa 09:12, 31 sie 2016

Reniu polecaj zamówienie jeszcze nie złożone.

U mojej mamy taka sama kalina też w cieniu rośnie i ma się dobrze i ma ok 3m kwitnie co roku.
jankosia 10:00, 31 sie 2016

Nie chciałam zimowita tylko Chopina
Nie wiem Renia, pierwszy raz byłam w taki dzień otwarty z wami w zeszłym roku. Sama widziałaś jakie tłumy... Ani pogadać ani zdjęcia zrobić... Ja bym na waszym miejscu pojechała jak najwcześniej żeby szybko rośliny ze stoisk zarezerwować
Jedziecie gdzieś jeszcze potem? Coś zwiedzać w sensie
Kasya 10:05, 31 sie 2016

jankosia napisał(a)

Jedziecie gdzieś jeszcze potem? Coś zwiedzać w sensie

moj ogrodek
a co jeszcze to nie wiem