Dziękuję bardzo - przydadzą się każde pozytywne fluidy . Czasami mnie opadają wątpliwości ale nie daje się .
Roxy za towarzystwo ma kocimiętkę Podoba mi się to zestawienia .
Piwonie padły? jak to? co się stało? to żelazne rośliny.
A co do konkursu:
Konkurs o „Złotą Różę” z Łasku, przeprowadzany jest w dwóch kategoriach wystawienniczych: Profesjonaliści – producenci i Amatorzy,
Dla Amatorów:
1. Główną nagrodą w konkursie jest „Złota Róża”, przyznawana rokrocznie przez Jury konkursu.
2. Zwycięzca otrzymuje to wyróżnienie dożywotnie.
3. Zdjęcie zwycięskiej róży ukaże się na stronach internetowych: www.festiwalroz.lask.pl,www.lask.pl oraz na stronie PTR.
4. Zdjęcie zwycięskiej róży znajdzie się również na plakatach przyszłorocznego Amatorskiego Konkursu Różanego. Tym samym, zwycięzca wyraża zgodę na publikowanie jego nazwiska w wymienionych mediach.
5. Pozostałe nagrody to: „Srebrna Róża”, „Brązowa Róża”, oraz wyróżnienia zwycięzców z podziałem na kategorie wystawiennicze.
9. Wystawcą w kategorii „Amator” może być osoba, rodzina bądź grupa osób.
12. Wystawca może zgłosić do konkursu dowolną ilość odmian róż, które sam wyhodował w gruncie.
13. Wskazane jest by zgłaszane odmiany, jeśli tylko jest to możliwe, były oznaczone i zawierały w kolejności:
a. nazwę odmiany,
b. kategorię w której dana odmiana jest prezentowana,
c. imię i nazwisko wystawcy lub nazwę grupy wystawiającej.
Wystawa róż
Klasa
W. Róże wielkokwiatowe,
G. Róże gałązkowe – floribundy i polyathy
K. Krzewy – (róże angielskie, historyczne, pnące, okrywowe i inne).
Aranżacje
Klasa
-Wazon,
-Filiżanka,
gdyby był ktoś zainteresowany dalszymi szczegółami to regulamin można znaleźć tutaj: www.festiwalroz.lask.pl