Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

jolanka 23:32, 24 cze 2017

Piękne dzięki za zdjęcia róży. Sama już nie wiem czy to ta sama
Nikita 09:07, 25 cze 2017

Reniu, czytałam o kocich przygodach...nawet nie chcę myśleć co przez te kilkanaście dni przeżywaliście. Znajomy kiedyś też szukał swojego kota przez tydzień...ogłoszenia w facebooku, schronisku, u weterynarzy, rozklejone kartki nic nie pomogły. Wpadł na pomysł, że zaczął chodzić późno w nocy i nad ranem (jak jest już/jeszcze w miarę cicho)i nasłuchiwać czy skądś nie dochodzi miauczenie kota. I znalazł ją! Była zamknięta na strychu w sąsiada. Siedziała wygłodniała i odwodniona przy takim malutkim okienku strychowym i miauczała. Musiała się w ślizgnąć jak były otwarte drzwi, potem ktoś zamknął strych i biedna siedziała zamknięta bez możliwości wyjścia.

Róże masz cudne!!! Jak się kocha róże, do nich mówi i nawet je głaszcze to nie może być inaczej!

Na piątek jesteśmy umówione. Jakbym nie mogła (teściowa na urodziny, ale może przełoży na sobotni wieczór) to chociaż zadzwonię.
Kasya 12:34, 27 cze 2017

Renia von Hardenberg ? nie poznałam...
rozark 16:29, 27 cze 2017

Kasya napisał(a)
mam jeszcze kilka chciejstw rozanych ale miejsca totalnie brak

a u mnie lista chciejstw się wydłuża a znalazłam tylko 6 miejsc ( na razie)
Sterntaler mnie zauroczyła i mam dla niej miejscówkę
Ascot
Heidi K
Winchester Catedral
ale nad nowymi miejscówkami dumam

rozark 16:31, 27 cze 2017

jolanka napisał(a)
Piękne dzięki za zdjęcia róży. Sama już nie wiem czy to ta sama

zmierz szerokość kwiatu, zrób zdjecia w fazie paka, świeżo po rozkwicie i w pełni kwitnienia oraz określ wysokość krzewu. Jeśli ci się to potwierdzi to to jest bad Birnbach

rozark 16:32, 27 cze 2017

Nikita napisał(a)
Reniu, czytałam o kocich przygodach...nawet nie chcę myśleć co przez te kilkanaście dni przeżywaliście. Znajomy kiedyś też szukał swojego kota przez tydzień...ogłoszenia w facebooku, schronisku, u weterynarzy, rozklejone kartki nic nie pomogły. Wpadł na pomysł, że zaczął chodzić późno w nocy i nad ranem (jak jest już/jeszcze w miarę cicho)i nasłuchiwać czy skądś nie dochodzi miauczenie kota. I znalazł ją! Była zamknięta na strychu w sąsiada. Siedziała wygłodniała i odwodniona przy takim malutkim okienku strychowym i miauczała. Musiała się w ślizgnąć jak były otwarte drzwi, potem ktoś zamknął strych i biedna siedziała zamknięta bez możliwości wyjścia.

Róże masz cudne!!! Jak się kocha róże, do nich mówi i nawet je głaszcze to nie może być inaczej!

Na piątek jesteśmy umówione. Jakbym nie mogła (teściowa na urodziny, ale może przełoży na sobotni wieczór) to chociaż zadzwonię.

Tra la la czekam

rozark 16:34, 27 cze 2017

Kasya napisał(a)
Renia von Hardenberg ? nie poznałam...

jak nie poznałaś jak nawet nazwę róży rozszyfrowałaś
z tej okazji kwiatuch dla ciebie

iwonadm 20:55, 27 cze 2017

Acot polecam ale winchester niestety dość wiotka
rozark 08:00, 28 cze 2017

dzięki W. zauroczył mnie swoim zapachem ale jak wiotki to jeszcze nad nim podumam

wreszcie porządnie podlało ogród

Nostalgia

Margarete 12:21, 28 cze 2017

Róże cudnie rozkwitły u ciebie
Reniu mam pytanie - zostawiłas mi tę jeszcze jedna Heidi Klum ?
Podjade do ciebie po nia i sie rozlcze bo ja ci nie zapłaciłam. Zadzwonie to sie umówimy

Jak fotki ? udało sie odzyskac ?