Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

nawigatorka 18:40, 12 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Ja też co 2 tyg robię i jestem mega zadowolona. Dłubię w ogrodzie a ręce w pracy wyglądają po ludzku.
Pojechałam na giełdę aby Twoje skorupki skopiować i tak się zagadałam, ze zapomniałam kupić....

Zjęcia Asiu jutro,
Dziewczyny nie pozowliły mi grabów z tyłów przesadzać. Postanowiłam, ze kupię nowe na front

Skorupkom milo bardzo ze kopiowac chcialas mi tym bardziej.
Matulu juz sie nie moge tych Twoich grabow doczekac.tak jak swoich tylko czekam na pytanie M: po ile? A wlasnie ile u Was takie wieksze ok2,5 m okazy kosztuja? Tak dla orientacji?

A co do traw:tak moja droga kochasz trawy i ciagle chcesz sie zatrawkowywac przypomnisz sobie o ich atutach kiedy inne rosliny w sezonie trzeba bedzie pryskac,ciac,skubac z kwiatow,wywalac bo opuchlaki zjadly a trawy beda wtedy eleganckie i bezobslugowe
Madzenka 18:41, 12 mar 2016

MirellaB napisał(a)
To będę zaglądała jutro, żeby zakupy obejrzeć

Madżenko jak głoopia się cieszę, że mech kupiłam. Dzisiaj do stokrotek i hiacyntów ułożyłam, fajnie to wygląda

Uwielbiam mech, zakupiłam dzisiaj cały wielki worek. Mam nawet mech w tulipanach , jutro pokaze jak je pionowo poustawiałam tylko musze lecieć po bazie
Madzenka 18:44, 12 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Skorupkom milo bardzo ze kopiowac chcialas mi tym bardziej.
Matulu juz sie nie moge tych Twoich grabow doczekac.tak jak swoich tylko czekam na pytanie M: po ile? A wlasnie ile u Was takie wieksze ok2,5 m okazy kosztuja? Tak dla orientacji?

A co do traw:tak moja droga kochasz trawy i ciagle chcesz sie zatrawkowywac przypomnisz sobie o ich atutach kiedy inne rosliny w sezonie trzeba bedzie pryskac,ciac,skubac z kwiatow,wywalac bo opuchlaki zjadly a trawy beda wtedy eleganckie i bezobslugowe

Graby o takich wymiarach są u nas po 100-150 zł, rozstrzał duzy w zaleznosci od okazałości korony a nie tylko od wzrostu

Wiem kocham tarwy i fajnie te piuropusze po cieciu wygladaja ale obie ręce mnie bolą i syf w ogrodzie. Jak sobie przypomniałam idelany żwirek u Oli to mi sie płakać chciało. Normalnie nigdy takiego porządku miec nie będę...
nawigatorka 18:46, 12 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Graby o takich wymiarach są u nas po 100-150 zł, rozstrzał duzy w zaleznosci od okazałości korony a nie tylko od wzrostu

Wiem kocham tarwy i fajnie te piuropusze po cieciu wygladaja ale obie ręce mnie bolą i syf w ogrodzie. Jak sobie przypomniałam idelany żwirek u Oli to mi sie płakać chciało. Normalnie nigdy takiego porządku miec nie będę...

Tez dzis myslalam o porzadku oli patrzac na moj syf
Kurcze a ja mam 180 zaplacic ale za takie dosc spore i ladne
Sebek 19:09, 12 mar 2016

I tak lubimy trawy Ja dziś do ogrodu nie wyszedłem, choć jesli jutro by nie padało to nie wiem czy nie będę działać z sekatorem
20:00, 12 mar 2016
Sebek napisał(a)
I tak lubimy trawy Ja dziś do ogrodu nie wyszedłem, choć jesli jutro by nie padało to nie wiem czy nie będę działać z sekatorem

u mnie się nie da wejść .....topie się.... tak sobie myśle że powinnam wkoło tarasu szklane szyby postawić (teraz moda na szklane barierki) bo jak jeszcze z tydzień tak będzie ciapciać ..to będę mieć wielkie akwarium na tarasie!

lojalna_ 20:08, 12 mar 2016

Jak tak dalej pojdzie to w desczeu tak jak Ty bede ciela. Zrobilam co nie co w piatek I taki bajzel byl ze szok ...dobrze slyszec ze to u wiekszosci z nas oczywiscie oprocz Leonka oczywiscie )))
oliwka 20:15, 12 mar 2016

Ensata napisał(a)
U mnie tez pada i rece marzną. Dzisiaj robiłam kompozycje. Zmarzłam tak, ze w kominku mam napalone jak na sabat i racze sie winem

Ja tam widzę same pozytywy: dobra pogoda dziś na zdjęcia była, kaloryfer w mieszkaniu włączyłam i tak fajnie cieplutko, herbatka, winko, książka i co chwilę rano zaglądałam na balkon bo tam już wszystko ruszyło

PS. Wiem, wiem zaraz wszystkie mnie zjecie hehehehhehe
wodzyn 20:39, 12 mar 2016

Ja już żadnych pozytywów tego deszczu nie widzę. Mimo tego, że niby u mnie powinno padać, bo po suszy nadal wody gruntowe nie uzupełnione, to ja mam dość.
Od środy niby miało być lepiej a jak teraz pogody słuchałam to wcale na lepsze się nie zapowiada. Wręcz zimowo ma być
Czemu jak ma być zima jest wiosna a potem odwrotnie... wrrr...

nicol21 21:05, 12 mar 2016

Już się nie mogę doczekać relacji!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies