Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Ala106 09:40, 05 cze 2015

Zgadzam się, kolorki tych traw cudowne.
Cieszę się, że z lawendą się udało.
Coraz bardziej napalam się na trawy.
Miłego dzionka.
Iwk4 22:31, 05 cze 2015

Śliczne trawki kupiłaś. Nawet, gdyby miały przemarznąć, do zimy będą zdobić rabaty albo donice
MirellaB 22:48, 05 cze 2015

Trawy bardzo fajne
Czy to się tak robi, że takie trawy dorodne przed wsadzeniem się dzieli?
Margarete 00:43, 07 cze 2015

Ha, tu cię znalazłam
Witaj Beatko, obejrzałam tylko kilkanaście ostatnich stron twojego watku, widze że masz piękne żurawki, sliczne rh i trawy
A stipy to ci zazdroszcze - moja ubiegłoroczna nie odbiła, na 10 posadzonych w ogrodziezazieleniła sie 1 sztuka, reszta nie przezyła zimy, choć przecież w tymroku zimy właściwie nie było.
Vertigo miałam w ubiegłym roku w donicach na tarasie podasadzoną białymi kwiatkami, wyglądały ślicznie, tu je widać na tarasie : https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=295
w tym roku kupiłam mniejsza bo vertigo nie było - chyba rozplenice rubrum, tez bordowa, tez nie zimuje.....ale w donicy postoi do lstopada
Pozdrawiam i zaznaczam sobie wątek
szemusia 08:39, 07 cze 2015

malgorzata_s napisał(a)
Piękne kolory tych traw- pierwszy raz takie widzę

Na verigo polowałam - widziałm gdzieś na forum w donicy i pięknie się prezentowała. A ta druga trawka - całkiem mi obca. Ale fakt, ma ciekawy kolorek, więc gdzieś ją jeszcze w doniczce upchnę
szemusia 08:41, 07 cze 2015

Ala106 napisał(a)
Zgadzam się, kolorki tych traw cudowne.
Cieszę się, że z lawendą się udało.
Coraz bardziej napalam się na trawy.
Miłego dzionka.

Reniu, trawy, to chyba nasza ogrodowiskowa miłość Teraz będąc w jakims ogrodniczym o zaczynam oglądanie od traw. Reszta tylko z obowiązku
Pozdrawiam...
szemusia 08:44, 07 cze 2015

Iwk4 napisał(a)
Śliczne trawki kupiłaś. Nawet, gdyby miały przemarznąć, do zimy będą zdobić rabaty albo donice

No właśnie i tu widać jak zmienia się moje (nasze?) podejście do ogrodów. Już nie kupujemy roślin wyłącznie zimozielonych, takich na lata, ale też zachwycamy się jednorocznymi, które (choć też przecież kosztują), ale potrafią równie pięknie zdobić ogród.
Podziwiałam właśnie u Ciebie postępy budowlano - remontowych prac
szemusia 08:45, 07 cze 2015

MirellaB napisał(a)
Trawy bardzo fajne
Czy to się tak robi, że takie trawy dorodne przed wsadzeniem się dzieli?

Mirella - tak, w moim przypadku dzielenie obowiązkowe Już są dwie, trochę jeszcze potrzymam w cieniu, coby się zaaklimatyzowały i... będą zdobić kolejne doniczki
szemusia 08:54, 07 cze 2015

Margarete napisał(a)
Ha, tu cię znalazłam
Witaj Beatko, obejrzałam tylko kilkanaście ostatnich stron twojego watku, widze że masz piękne żurawki, sliczne rh i trawy
A stipy to ci zazdroszcze - moja ubiegłoroczna nie odbiła, na 10 posadzonych w ogrodziezazieleniła sie 1 sztuka, reszta nie przezyła zimy, choć przecież w tymroku zimy właściwie nie było.
Vertigo miałam w ubiegłym roku w donicach na tarasie podasadzoną białymi kwiatkami, wyglądały ślicznie, tu je widać na tarasie : https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=295
w tym roku kupiłam mniejsza bo vertigo nie było - chyba rozplenice rubrum, tez bordowa, tez nie zimuje.....ale w donicy postoi do lstopada
Pozdrawiam i zaznaczam sobie wątek

Miło mi Małgosiu, że do mnie zajrzałaś Ja Cię odwiedzam (bo przeciez z łódzkiego jesteś), ale raczej tak anonimowo..., obiecuję się poprawić
DZiękuję za fotke vertigo, też podsadzilam czymś białym, ale jeszcze nie kwitnie, bo to z własnego siewu. Rubrum miałam w zeszłym roku, jesienią wykopałam z gruntu, przeniosłam do garażu, ale i tak nie odbiła. Nie będziesz żałować zakupu - rubrum ma piękne kwiatostany.
Pozdrawiam serdecznie
szemusia 09:11, 07 cze 2015

Małgosia wywołała do tablicy stipy...
Fotki z wczoraj...
Na jednej rabatce

I przed domem

Te stipy jesienią nie były takie duże jak teraz. Wniosek jeden - stipa najlepiej wygląda w nastepnym roku. Pod warunkiem, ze nie zmarznie