Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 19:48, 06 kwi 2016

Karol99 napisał(a)
A zdjęcia z cięcia są?

Karol, nie ma co focić - opitoliłam tak krótko, że strach pokazywać
Ale od razu się przejrzyściej zrobiło
Olili 19:54, 06 kwi 2016

Białe pelargonie też widziałam ,oj podobały mi się baaardzo
a że żółte istnieją to nie wiedziałam..
U mnie trawnik mąż wertykulował,ale spalinowym. Elektryczny w wypożyczalni też mamy ,zanim zdecydujesz się na zakup to może wypróbuj..
Zawsze możesz się na mnie powołać,żeby Ci jakiś rabat dali.
Kacha123 19:57, 06 kwi 2016

Fajnie, że też masz już wśnie
Strasznie krótko ciachnęłaś horty, ja znów poskąpiłam i pewnie będę mieć łyski od dołu, ale jakoś nie mogę się przełamać
Iwk4 20:03, 06 kwi 2016

Ja też się nie mogłam przełamać na niskie cięcie. Cięłam kaskadowo. W plecach wyżej.
Iwk4 20:08, 06 kwi 2016

szemusia napisał(a)

Jeszcze nie posadzone. Na razie trwa akcja przymierzanie i negocjacje z eM ile podwórka mogę zabrać Idzie mi całkiem dobrze

No, ty chyba potrafisz dobrze to robić... Ja też negocjowałam z eM, ile podwórka mogę zabrać. Przez zimę pilnowałam, jak wjeżdża do garażu, jaka jest linia dojazdu, mokry teren trwale wyrył ślady, nie mógł zaprzeczyć. Pół metra dołożyłam mu w razie awarii I pokazałam projekt. Zaakceptowany. tylko, że na papierze szybciej się tworzy. Banków dobrze pilnują, napadu nie będzie
Asiuniaa 09:29, 08 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Ja też się nie mogłam przełamać na niskie cięcie. Cięłam kaskadowo. W plecach wyżej.

Też tak ciachałam swoje kaskadowo . Ładnie wypuszczają pędy. Chciałam u tego samego Pana kupić w tym roku ale nie ma hortensji .
Asiuniaa 09:35, 08 kwi 2016

Beta zazdarszczam wiśni. Ja dostać nie mogę. Ammanogawy widziałam. Miskanty już ci wypuszczają listki?Musi być dużo cieplej u Ciebie.
szemusia 10:15, 09 kwi 2016

Olili napisał(a)
Białe pelargonie też widziałam ,oj podobały mi się baaardzo
a że żółte istnieją to nie wiedziałam..
U mnie trawnik mąż wertykulował,ale spalinowym. Elektryczny w wypożyczalni też mamy ,zanim zdecydujesz się na zakup to może wypróbuj..
Zawsze możesz się na mnie powołać,żeby Ci jakiś rabat dali.

Iza, ja dopiero teraz czytając załapałam o czym piszesz!!! "u nas" tzn U CIEBIE, a nie "u nas" - na naszym terenie... Taka kumata jestem
I jednak to olśnienie za późno przyszło - eM zostawiony sam w domu z zadaniem wertykulacji trawnika (takim czymś na trzonku, jak grabie) stwierdził, że jednak nie jest to praca dla niego i zakupił wertykulator... Nawet nie dał mi tej przyjemności by zdecydować... Tak więc już mam sprzęt w domu, ale wiedzę zachowam na przyszłość Tym bardziej, że na stronie doczytałam, ze różności macie
A byłaby okazja na spotkanie
Pozdrawiam
szemusia 10:16, 09 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)
Fajnie, że też masz już wśnie
Strasznie krótko ciachnęłaś horty, ja znów poskąpiłam i pewnie będę mieć łyski od dołu, ale jakoś nie mogę się przełamać

Sadzenie miało się odbyc dzisiaj, a tu leje... Kto to widział, coby w sobotę deszcz padał!!!
A hortki właśnie dopatrzyłam, ze mi ptaszyska podskubują Młode pędy wydziobane Jak nie wypuszczą ponownie, to się zapłaczę
szemusia 10:19, 09 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Też taki miałam plan, wzorem Any Art Ale te moje są młodymi roślinkami, więć stwierdziłam, że jak na początek to je zagęszczę. I wypuścły mnóstwo nowych pędów właśnie na dole, w miejscach rozgałęzień nawet. Ale jak już pisałam Izie, dorwały się do tego ptaki i nie wiem co będzie...

edit:
Co do eM, to chyba najważniejsze i najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że sam zaczyna baaardzo interesować się ogrodem Więc racjonalne argumenty do niego jak najbardziej trafiają. Zresztą widzę, ze u Ciebie sprawa wygląda podobnie
Myślę, ze o wiele trudniej pracowałoby mi się w ogrodzie, tzn. mniej efektywnie i bez takiej satysfakcji, gdybym nie miała wsparacia eM