Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 11:08, 03 kwi 2016

Olili napisał(a)
U mnie żonkile jeszcze ni myslą..

Beatko donoszę ,że u nas wypożyczalnia sprzętu ogrodniczego tj. wertykulator/aerator (spalinowy lub elektryczny)
glebogryzarka,wiertnica glebowa,koparka łańcuchowa ,ścinarka darni,walec do trawy.
Wieluń ul.Ciepłownicza 14.

Iza, aż niemożliwe, przeciez mieszkasz tak niedaleko...
Dzięki za info o wypożyczalni. Muszę się zorientować w cenach
Pozdrówka
szemusia 11:20, 03 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)
U mnie też nic nie kwitnie nadal. Jutro mam wolne będę działąć w ogrodzie . Jadę szukać nigry w pierwszej kolejności. Ładnie kostrzewy ci ruszyły.

Asia, myślę, ze przy zapowiadanych temperaturach roslinki szybko ruszą
Kostrzewami sama jestem zdziwiona
szemusia 11:23, 03 kwi 2016

Mysza napisał(a)
Ale fajnie wyglądają żonkile w tym miejscu
Ma być ciepło

Gosi, jest ciepło, super
Aż się chce żyć
szemusia 11:29, 03 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Beatka wertykulację rób wiosną to latem będziesz mieć piękny trawnik.
Terendy nowe niech będą. Doświadczyłam jesiennej wertykulacji, a na wiosnę znowu robię

Właśnie czytałam Twój wpis o tej jesiennej wertykulacji i z pewnością zrobię teraz. Miałam się zabrać ze to w sobotę, ale eM niestety czasu nie miał. Sama nie dam rady, więc czekam na wolniejszą chwilę
Podobne doświadczenia ma Iwonka z trawnikiem... Wolę nie uczyć się na własnych błędach
szemusia 11:36, 03 kwi 2016

beata_m napisał(a)
Beatko ale jestem po wrażeniem Twoich żurawek, fantastycznie Ci przezimowały .. no i przystrzyżone jeżyki wyglądają świetnie

Lubię żurawki, mimo że wiele osób na nie narzeka. U mnie, odpukać!!!, na razie ładnie rosną.
Brzydkie zrobiły się te, które już trzeba odmłodzić. I te wykopałam i podzieliłam - będą na zaś
szemusia 11:41, 03 kwi 2016

ag_zie napisał(a)
No piękne te Twoje żonkile nacieszyłam oczy! U mnie jeszcze pączki.

A wiesz, że one nawet tam za dużo słońca nie mają? Postarały się po prostu Choć i tak miały jeden dzień spóźnienia - miały zakwitnąć na Wielkanoc
szemusia 11:44, 03 kwi 2016

Miałam wczoraj wertykulować, ale czasu brakło. Więc poczyniłam cięcia odmładzające wszystkich liściastych krzaków. Wycięłam przy ziemi wszystkie stare gałęzie z pęchęrznic i derenia, skróciłam pozostałe na pół metra i wykulkowałam berberysy. Ciekawe, co z tego będzie
Dziś też piękny dzień, ale dziś tu już w ogrodzie nie popracuję - sąsiedzi by mnie wywieźli na taczce...
Będę więc leżakować
MirellaB 12:10, 03 kwi 2016

Beatka u mnie akcja trawnik była wczoraj

Miłej niedzieli
Dorota123 20:44, 03 kwi 2016

Piękna wiosna u Ciebie, rabatka wygląda wyśmienicie. Pojawiają się pierwsze kolorki, a porządeczek aż miło popatrzeć.
Asiuniaa 22:55, 03 kwi 2016

szemusia napisał(a)
Miałam wczoraj wertykulować, ale czasu brakło. Więc poczyniłam cięcia odmładzające wszystkich liściastych krzaków. Wycięłam przy ziemi wszystkie stare gałęzie z pęchęrznic i derenia, skróciłam pozostałe na pół metra i wykulkowałam berberysy. Ciekawe, co z tego będzie
Dziś też piękny dzień, ale dziś tu już w ogrodzie nie popracuję - sąsiedzi by mnie wywieźli na taczce...
Będę więc leżakować

No to ładnie podziałałaś. Jak ruszą to będą się zagęszczać i cieszyć oko nowym wyglądem. A berberysy jakie kulkowałaś?