Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Olili 22:12, 09 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)
Beata a jak z ilością rabat w innych częściach ogrodu? Zależy ci żeby tu jak najwięcej miejsca poświęcić na rabaty? Jeśli nie to ja bym została przy którejś z pierwszych propozycji Izy. Jeśli miałoby być takie wąskie przejście to chyba lepiej byłoby zrobić jakiś chodnik z kostki bo taki kawałek trawy po której wciąż się chodzi nie wyglądałby dobrze.

Beatce zależy by tu było możliwie dużo trawy ..ja ja tak tylko kuszę większymi rabatami
szemusia 22:25, 09 kwi 2016

Dobrze powiedziane Kusisz, Kobieto, kusisz

Dziewczynki drogie, musi zostać więcej trawnika, bo przed jest kostka, więc tak dla równowagi tu musi być trawa Ścieżka z kostki z tego powodu też odpada. Po tym trawniku dość często chodzimy, ale jakoś nie widać ubytków, więc tak zostanie. Rabaty za radą Izy jednak będą większe
Piszę w skrócie telegraficznym, bo wsiąkłam tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=315
za radą Asi
A że forum dziś strasznie u mnie muli, to trochę to trwa...
Asia - te miłorzęby w ML są boskie. Tylko, czy nie będzie to u mnie nadmiar dobra? Miskanty będą już z trzech stron...
Muszę się z tym przespać, a na razie lecę czytać dalej
MirellaB 00:57, 10 kwi 2016

Beatka coś mnie u Ciebie ominęło?
Nowe plany rabatowe?
Iwk4 01:18, 10 kwi 2016

Beatko, ja jestem za zielonymi liniami. Nie zwężałabym wejścia na trawnik z dwóch stron, bo jakoś jest to sygnał negatywny... Nie zaprasza dalej. Zielona linia, to jak rzeczka... Płyniemy

Też ten zalinkowany wątek muszę nadrobić. Ślicznie tam
szemusia 09:13, 10 kwi 2016

Mirelka, na tapecie miejsce między domem a budynkiem gospodarczym. W zeszłym roku zrobiłam rabatę przy budynku gosp., teraz czas wziąć się za drugą stronę. NIe jest to duża przestrzeń - planowana rabata ma tylko 4m długości. Muszę przede wszystkim wyznaczyć linię rabaty/rabat, a marzą mi się w tym mejscu miłorzęby szczepione. No i Asia podsunęłą mi super pomysł z ogrodu Buutterfly - Marzenia i plany... . I właśnie zgłębiam temat
szemusia 09:14, 10 kwi 2016

Iwonko - trawnik musi tam zostać. Cieszę się, ze też tak myślisz A tu każdy głos ważny...
Na razie czytam nowy wątek
Ewa777 18:18, 10 kwi 2016

A ja bym poszerzyła tę rabatkę z lewej strony też chociaż trochę
beata_m 22:29, 12 kwi 2016

hihi wątek motylka też kiedyś przerabiałam, najbardziej mi się podobało jak doniczkami wyznaczała i tez teraz tak robię Beatko widzę, że zaś nowe pomysły czyli nikt na nudę na forum nie narzeka macham ciepło
Asiuniaa 22:42, 13 kwi 2016

Jak tam Beatka działasz coś- pochwal się. Ja działam sporo
szemusia 20:02, 19 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
A ja bym poszerzyła tę rabatkę z lewej strony też chociaż trochę

Ewcia, od 2 tygodni latam z tymi wężami, by ustalić kształt rabaty i koncepcja co i rusz się zmienia
Chwilowo zastój w tej części, bo eM musi jakąś folię położyć przy murku. I tak kładzie i kładzie tę folię...