Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Iwk4 09:03, 08 lis 2016

Doniczka z dnem. Korzonki mogą wyjść. Ja tes teraz do 20 sadziłam.
szemusia 09:06, 08 lis 2016

Udało mi się wczoraj wsadzić część tulipanów Jupi

I znów dumam - zrobiłam porządek z wykopanymi wiosną cebulkami, posegregowałam, te większe posadziłam na rabacie, a małe, przybyszowe cebulki na razie zostawiłam. Myślę, by wsadzić je w przechowalnik. Gdzieś czytałam (ale gdzie???), że one i tak zakwitną dopiero w następnych latach.
I jeszcze zastanawia mnie ile z zakwitnie z tych posadzonych dużych ubiegłorocznych cebulek...
szemusia 09:07, 08 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Doniczka z dnem. Korzonki mogą wyjść. Ja tes teraz do 20 sadziłam.

O, dzięki, bo już zaczęłam się martwić
lojalna_ 09:14, 08 lis 2016

Cebule juz mam zaliczone ale teraz tak jakos sie dziwnie czuje hahah chyba cos dokupie /)))

Ile Ci zostało cebul? Ja sie w kombinezon ubrałam jak wsadziłam w rozplenicach cebule bo juz mam dosc tego obierania sie z tych igieł. Mam taki stary kombinezon do ćwiczeń śliski jest hahaha i sie sprawdził tylko nie chciałabym wiedzieć co sasiedzi myśleli )

Wszystko co na wierzch sie daje to tez chyba przed przesuszeniem chroni tzn ten kompost)).

Ja wykopałam cebule z zeszłego roku duza czesc ale to tak wyjątkowo juz wiecej tego nie zrobie )))
szemusia 09:58, 08 lis 2016

Joluś - no, w tym kombinezonku to musiałaś wyglądać baaardzo sexy

Nie mam za dużo cebul, raptem 2 rabatki obsadzam, tam, gdzie trawy mam, bo wnerwiają mnie te obsychające wiosną liście... Właśnie dlatego, ze nie mam ich dużo, to pokusiłam sie o ich wykopanie. Przy takich hurtowych ilościach jak u was, z pewnością bym sobie odpuściła
szemusia 09:59, 08 lis 2016

Wyszło na chwilkę słoneczko i cyknęłam kilka fotek I czas tak przyspieszył, że wrzucę później, bo muszę już do pracy uciekać, coby mnie dyr. nie zwolnił
Ewa777 14:51, 08 lis 2016

Beatko, będziemy miały wiosnę czosnkową Też posadziłam trochę czosnków... niestety zanim przeczytałam rady Toszki... więc może mnie spotkać rozczarowanie wiosenne
MirellaB 17:06, 08 lis 2016

Nie rozumię o co chodzi z czosnkami tzn.pomyślność ich wzrostu zależy od tego czy da się kompost czy nie?

Ale Jola ma fajny pomysł z kombinezonem, a ja w spodniach polarowych i bluzie polarowej w rozplenicach sadziłam i dwie godziny skubałam.
Kiedyś jako nastolatka miałem taki komplet z kreszu, teraz by się przydał hi hi, ale kolor miał zarąbisty ostry turkus

Czekam na fotki
szemusia 11:07, 11 lis 2016

Ewa777 napisał(a)
Beatko, będziemy miały wiosnę czosnkową Też posadziłam trochę czosnków... niestety zanim przeczytałam rady Toszki... więc może mnie spotkać rozczarowanie wiosenne

Ewcia, urosną, urosną
Ja już się cieszę na nie, baaaardzo i się podobały u dziewczyn na wiosennych fotkach
szemusia 11:11, 11 lis 2016

MirellaB napisał(a)
Nie rozumię o co chodzi z czosnkami tzn.pomyślność ich wzrostu zależy od tego czy da się kompost czy nie?

Ale Jola ma fajny pomysł z kombinezonem, a ja w spodniach polarowych i bluzie polarowej w rozplenicach sadziłam i dwie godziny skubałam.
Kiedyś jako nastolatka miałem taki komplet z kreszu, teraz by się przydał hi hi, ale kolor miał zarąbisty ostry turkus

Czekam na fotki

Mirlka, chodzi o to, że te duże czosnki są dość drogie - ja kupiłam ostatecznie w b. - 3 zł sztuka (w wyprzedaży), ale normalnie kosztują 2, 3 razy tyle... I jak sadzi się je w doniczkach, to bardziej się on nie zadba (stąd ta doniczka wypełniona kompostem) i łatwiej je później odnależć, wykopać i podzielić. I tym sposobem bez kosztów zwiększyć ilość

Dresy z kreszu i ja pamiętam
Śmieszne były