Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Iwk4 22:41, 20 kwi 2015

szemusia napisał(a)

Iwonko, czytałam uCiebie, że już wczoraj Cię brało choróbsko... Bardzo zdradliwe to pogody teraz, niby słońce, ale zimno. Kuruj się Kobietko, bo ciężki tydzień przed nami (choć, akurat Tobie może się upiecze). Nie lubię takiego "dnia wariata". Przychodzą do domu bardziej zmęczona, niż po normalnym dniu pracy... Jeszcze jestem szefową komisji nadzorującej... Ech...

Ja jestem wychowawcą trzeciej, więc mam komisję wyjazdową, dwa dni w pobliskiej szkole. Gorączka zeszła, a kaszel, aż dudni i nie wiem, czy jutro nie zarejestrować się do lekarza. Choćby po leki jakieś .
szemusia 15:21, 21 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)
Beatko, może moje tak padają, bo nie skaczę nad nimi Traktuję je jak tuje, a Ty pisałaś, że one potrzebują więcej uwagi i troski. Spróbuję teraz im dogadzać, to może się poprawią

Mi sadzonki pelargonii tez gniją. W tym roku pierwszy raz zrobiłam i od razu klapa

Właśnie Ewcia sęk w tym, że moimi cyprysikami, to ja się nie przejmowałam mysląc, że to zwykłe tuje... Teraz się o nich doszkalam

A z pelargoniami, to już nie wiem o co chodzi. Pobrałam sadzonki od teściowej, u niej w słoiczku z wodą ukorzeniły się wszystkie, u mnie padły. Podejrzewałabym niezbyt przychylną wolę mamusi, ale tym sposobem musi podzielić się ze mną swoimi, więc to chyba inna przyczyna będzie
Udało mi się tylko przechować kiedyś ubiegłoroczną sadzonkę. Mega rozrośnięta była po wypuszczeniu nowych przyrostów.
szemusia 15:22, 21 kwi 2015

Karol99 napisał(a)
Z tego co wyczytałem, cyprysiki nie znoszą przesuszania podłoża

Właśnie plan na dziś - podlanie cyprysików!
Cobym ich teraz nie zalała ino
szemusia 15:24, 21 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

Ja jestem wychowawcą trzeciej, więc mam komisję wyjazdową, dwa dni w pobliskiej szkole. Gorączka zeszła, a kaszel, aż dudni i nie wiem, czy jutro nie zarejestrować się do lekarza. Choćby po leki jakieś .

No tak, jako wychowawca w świetle obecnych przepisów nie możesz być komisji. Ale to też niefajnie, że nie pozwolono Ci pozostać w szkole. U nas wychowawcy wszystkiego dopilnowują organizacyjnie.
Zdrówka życzę
szemusia 15:54, 21 kwi 2015

I dziesiejsze fotki tak na szybko...

Jak nie kochać pęchęrznic. Wkrótce znikną z tej rabaty (trawy już zamówione ), ale chyba zamiast całkowitej eksmisji, tylko zmienią miejscówkę...

I niezawodne stokroty...

Oraz trzmielina...
Ala106 15:57, 21 kwi 2015

Ja też lubię pecherznice. Stokrotki śliczne i donice bardzo ładne.
szemusia 15:58, 21 kwi 2015

Stokrotki, to mój debiut tego roku
jakoś wcześniej mnie nie zachwycały...

Donice - zwykłe, z kwiaciarni
Dorota123 20:57, 21 kwi 2015

Pięknie dopasowane donice do tła, no i pomysłowo rozświetlone białymi stokrotkami.
szemusia 22:39, 21 kwi 2015

Dzięki Dorotko za słowa uznania - tak jakoś mi wyszło
W tym roku mocno się trzymam planu (chwilowo ) i kupiłam tylko białe stokrotki.
Olili 19:51, 22 kwi 2015

Macham