Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 22:20, 05 cze 2015

Dawno nie dawałam żadnego planu ogródka więc się poprawiam. Ponieważ pomysł cisów w bylinach upadł ze względu na mały metraż ogródka wróciałam do poprzedniego planu. Oczywiście z korektą ponieważ rabata przy płocie ma 1,5 m szerokości i rosną już na niej cisy to wreszcie do mnie dotarło, że dużo więcej sie na niej nie zmieści. W związu z tym plan przewiduje:
1. Tuje szmaragd wycięte od spodu tworzące szpaler a la grzabów
2 i 3 to naprzemiennie posadzone hortensje anabelle i róże pomponella http://rosacwik-sklep.pl/pl/p/Pomponella/86

Ciekawa jestem co wy na to
deszczowymaj 22:29, 05 cze 2015

Gosiu jak dobrze,że masz nowy plan...bo już pomału zaczynałam martwić się o Ciebie ..gdzie podziały się Twoje projekty,plany ,pomysły
Ale na szczęście już jest i mnie się tam bardzo podoba,róża piękna.
Iwk4 22:42, 05 cze 2015

Gosiu,a jak sobie poradzisz z różnym podłożem gleby? Cisy i róże - odczyn obojętny, tuje i hortensje - kwaśny lubią
malgorzata_s 22:47, 05 cze 2015

deszczowymaj napisał(a)
Gosiu jak dobrze,że masz nowy plan...bo już pomału zaczynałam martwić się o Ciebie ..gdzie podziały się Twoje projekty,plany ,pomysły
Ale na szczęście już jest i mnie się tam bardzo podoba,róża piękna.

Widzisz Asiu poprawiam się. W róży się zakochałam znosi półcień ma ADR no i jest jak dla mnie piękna. Kolorystyka będzie jak u Ciebie- biel róż fiolet.
malgorzata_s 22:52, 05 cze 2015

Iwk4 napisał(a)
Gosiu,a jak sobie poradzisz z różnym podłożem gleby? Cisy i róże - odczyn obojętny, tuje i hortensje - kwaśny lubią

Każdej roślinie będzie musiało wystarczyć odpowiednie przygotowanie dołka pod nią. Nie jestem w stanie tak stworzyć rabaty by tworzyły ją tylko rośliny z wymogiem podobnego ph.
Mysza 23:03, 07 cze 2015

Pięknie będzie z pomponellą
Ja mam zaplanowaną rabatę przy basenie z cisami.Rosną tam już 3 anabelki i właśnie różyczki tam dojdą.Ale to już raczej w przyszłym sezonie.
Fajne plany
MAD 09:54, 09 cze 2015

Macham!
malgorzata_s 11:41, 09 cze 2015

Mysza napisał(a)
Pięknie będzie z pomponellą
Ja mam zaplanowaną rabatę przy basenie z cisami.Rosną tam już 3 anabelki i właśnie różyczki tam dojdą.Ale to już raczej w przyszłym sezonie.
Fajne plany

Jeżeli Ty masz taką zaplanowaną rabatę to na pewno jest to dobry pomysł również dla mnie. Znalazłam wczoraj w szkółce strong anabelle za 35 zł ładne duże rośliny z pąkami, nie wiem tylko czy ona jest dużo większa niż zwykła anabelle, no bo dla mnie rozmiar ma znaczenie
malgorzata_s 11:42, 09 cze 2015

MAD napisał(a)
Macham!

Odmachuję i pozdrawiam
deszczowymaj 15:38, 09 cze 2015

Gosiu kiedy wrzucisz jakieś foty?
Jestem ciekawa jak tam Twoje roślinki i czy pojawiło się coś nowego