Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 19:15, 29 cze 2015

rzulieta napisał(a)
Nie wiem jak Ty ale ja dola zaczynam łapać za ładne zdjęcia i dlaczego do jasnego pikusia ja tak nie mam

Piękne zdjęcia doła u mnie nie powodują. Powoduje go to, że mam tak mało miejsca w ogródku. I zostaje mi marzyć lub jeszcze bardziej się zapożyczyć i do końca życia być niewolnikiem banku. Na ten moment wybieram marzenia- są tańsze
rzulieta 19:44, 29 cze 2015

hehe
deszczowymaj 22:23, 29 cze 2015

malgorzata_s napisał(a)
Dla tych co jeszcze mają do mnie cierpliwość przedstawiam jeden z ostatnich planów mojego ogródka, no bo mam nadzieję, że zbliżam się do etapu robienia zdjęć przy kawce temu co już rośnie w ogrodzie.

Gosiu
na tym projekcie rabata jest (jak na moje oko) troszkę podzielona tematycznie...czy o taki efekt Ci chodziło ? łączą ją jedynie bukszpany,a tak tu...hortki a tu... łączka...a może by to tak trochę bardziej połączyć w całość ?
Mysza 08:28, 30 cze 2015

Gosiu małe ogródeczki są prześliczne, dopieszczone i niepowtarzalne
Ślicznie będzie
szemusia 08:52, 30 cze 2015

malgorzata_s napisał(a)
Dla tych co jeszcze mają do mnie cierpliwość przedstawiam jeden z ostatnich planów mojego ogródka, no bo mam nadzieję, że zbliżam się do etapu robienia zdjęć przy kawce temu co już rośnie w ogrodzie.

Zaczynając od schodków i idąc ku przodowi:

Zawilce z hortensjami anabelle podsadzone kulami z bukszpanu.

Coś takiego:
https://www.pinterest.com/pin/413346072026826138/

Gosiu, masz świadomość, że anabelki będą wieeeelkie? Na Twoim schematycznym rysunku kryją podmurówkę, ale sięgną na pewno do połowy płotu. Zakryją też latem kule bukszpanowe, ale... za to bukszpan będzie zdobił zimą.
Joaska 14:15, 30 cze 2015

malgorzata_s napisał(a)

"etap robienia zdjęć przy kawce temu co już rośnie w ogrodzie." + bezcenne a dla mnie jakie jeszcze odległe
malgorzata_s 16:41, 30 cze 2015

deszczowymaj napisał(a)

Masz rację, że podzieliłam rabatę, wynika to z faktu, że gdy inaczej rozłożę hortensje równomiernie to zajmą tyle miejsca, że żadnej a la łąki przy tarasie nie zrobię.
malgorzata_s 16:44, 30 cze 2015

Mysza napisał(a)
Gosiu małe ogródeczki są prześliczne, dopieszczone i niepowtarzalne
Ślicznie będzie

Powtórzę za Kasią, że kocha się nie za coś lecz pomimo czegoś. I ja kocham mój ogródek pomimo tego że jest taki maleńki. Fakt, że można mikroogród dopieścić w 1, 2 sezony jest jego dużą zaletą.
malgorzata_s 16:49, 30 cze 2015

szemusia napisał(a)

Gosiu, masz świadomość, że anabelki będą wieeeelkie? Na Twoim schematycznym rysunku kryją podmurówkę, ale sięgną na pewno do połowy płotu. Zakryją też latem kule bukszpanowe, ale... za to bukszpan będzie zdobił zimą.

Czy mam świadomość co do wielkości hortek? Nie za bardzo
Bukszpany przed nimi mają właśnie zdobić zimą.

Mogę jeszcze posadzić mini hortensje little lime np. ale jakoś mnie to nie rajcuje.
malgorzata_s 16:51, 30 cze 2015

Joaska napisał(a)

"etap robienia zdjęć przy kawce temu co już rośnie w ogrodzie." + bezcenne a dla mnie jakie jeszcze odległe

Czy ja wiem czy takie odległe...wystarczy pić kawę w "skończonej" części ogródka