Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 09:44, 16 lut 2015

ewakatowice napisał(a)
Przepytać siostrę ona z Twoich terenów ma „obcykane” szkółki i akcesoria

Dzięki Ewcia.
malgorzata_s 09:46, 16 lut 2015

Gardenarium napisał(a)

Nie wiem, co zdecydowałaś, ale po co koszt tej konstrukcji? Ona jeszcze bardziej będzie zwracała uwagę na słup a przecież chcesz żeby zniknął.

Kup duże okazy winobluszczu np. 2 metry, gęste i wypasione, kilka szt, obsadź wokół słupa. wyjmij patyki, przywiąż i szybko będzie efekt.

Słup obrośnie i stworzy swego rodzaju zieloną rzeźbę.

Ja tak mam i wygląda świetnie. Konstrukcja to tylko strata czasu i pieniędzy W to miejsce zainwestuj w większe okazy winobluszczu i bluszczu. U nas można kupić bluszcze i winobluszcze na bambusach nawet 3 metrowe.

Posadź blisko słupa i pamiętaj, powyciągaj patyki z bambusa bo to okropnie wygląda jak ktoś sadzi dalej od słupa i sterczą te patyki pod kątem i je widać.

Dziękuję Danusiu za odwiedziny i poradę. Zrobię tak jak piszesz, postaram się znaleźć duże okazy bluszczu.
Efffa 09:58, 16 lut 2015

Gosiu masz chyba najzabawniejszy tytuł wątku, super, prawie padłam ze śmiechu!
malgorzata_s 09:59, 16 lut 2015

Efffa napisał(a)
Gosiu masz chyba najzabawniejszy tytuł wątku, super, prawie padłam ze śmiechu!

Dzięki. Na wiosnę planuję przesadzić mojego osłupiałego klona, więc chyba nazwę wątku też będę musiała zmienić
Gardenarium 10:45, 16 lut 2015

Małgosiu, na pewno rada jest dobra Ja to wiem, bo mam ten sam problem Mam dwa słupy Tyle, że na ulicy, ale widać je jednak.

Instagram Ogrodowiska
malgorzata_s 10:55, 16 lut 2015

Gardenarium napisał(a)
Małgosiu, na pewno rada jest dobra Ja to wiem, bo mam ten sam problem Mam dwa słupy Tyle, że na ulicy, ale widać je jednak.

Śliczny wiosenny avatarek Danusiu
malgorzata_s 11:22, 16 lut 2015

Staram się dopracować różne zakątki mojego mikroogródeczka i np mam teraz taki pomysł na przebudowę mojego oczka. Wysoka donica powiedzmy na ok 70 cm, z której spływa woda do oczka.

Czy jest to pomysł do nowoczesnego ogródka?

Gardenarium 11:32, 16 lut 2015

Pomysł jest, ale wszystko zależy od dopracowania detali Wszystko musi pasować.

Instagram Ogrodowiska
malgorzata_s 12:25, 16 lut 2015

Na razie wiem tylko, że donica musi być w kolorze białym lub szarym, gdyż taką mam kostkę na tarasie i wykończenie brzegów oczka będzie w tej samej kostce. Chyba będę jeździć po różnych sklepach robić zdjęcia donic i prosić o opinię czy dana donica pasuje
GabiK 14:03, 16 lut 2015

Witam, jako kolejna właścicielka niedużego ogródka (trochę większego niż Twój). Będę śledzić wątek, bo jestem ciekawa, jak wyjdzie realizacja po takiej burzy mózgów.
Mam żywopłot cisowy, a też się bałam, że miejsce zabierze. Na początku kombinowałam z bluszczem i trzmieliną. U mnie bluszcz w ogóle nie rośnie. I nie chce się piąć. Po 20 cm rocznie rośnie i to nie tam, gdzie bym chciała.
Cisy to znacznie lepszy wybór.

Przed Frosted Curls ostrzegam - osiągnęła imponujące rozmiary. Latem ją wysadzałam, bo całą rabatę zasłoniła i w koszeniu przeszkadzała. Taka nieduża była śliczna, a zrobił się potwór. Pokazywałam w wątku jak mnie zarosła.

Skąd u Ciebie tyle śniegu? U nas przez całą zimę tyle nie napadało. Raz się udało wyjść na sanki i to na siłę - szorowały po asfalcie. Cały czas zielono i czekam aż zacznie rosnąć.

Pozdrawiam i życzę wielu ogrodniczych sukcesów.