Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 18:15, 16 lut 2015

GabiK napisał(a)
Witam, jako kolejna właścicielka niedużego ogródka (trochę większego niż Twój). Będę śledzić wątek, bo jestem ciekawa, jak wyjdzie realizacja po takiej burzy mózgów.
Mam żywopłot cisowy, a też się bałam, że miejsce zabierze. Na początku kombinowałam z bluszczem i trzmieliną. U mnie bluszcz w ogóle nie rośnie. I nie chce się piąć. Po 20 cm rocznie rośnie i to nie tam, gdzie bym chciała.
Cisy to znacznie lepszy wybór.

Przed Frosted Curls ostrzegam - osiągnęła imponujące rozmiary. Latem ją wysadzałam, bo całą rabatę zasłoniła i w koszeniu przeszkadzała. Taka nieduża była śliczna, a zrobił się potwór. Pokazywałam w wątku jak mnie zarosła.

Skąd u Ciebie tyle śniegu? U nas przez całą zimę tyle nie napadało. Raz się udało wyjść na sanki i to na siłę - szorowały po asfalcie. Cały czas zielono i czekam aż zacznie rosnąć.

Pozdrawiam i życzę wielu ogrodniczych sukcesów.

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie.
Twój ogródek znam i to bardzo dobrze, bo kilka razy obejrzałam go w "Mai w ogrodzie" szukając inspiracji

Śnieg się ode mnie nie chce wyprowadzić od stycznia, a mógłby już bo do przesadzania mi się spieszy

Pozdrawiam
stychaz 18:16, 16 lut 2015

Hmmm, a może zamiast szukać donicy, może wylejesz ją z betonu???? Jeżeli masz w domu "Złotą rączkę"
malgorzata_s 19:00, 16 lut 2015

stychaz napisał(a)
Hmmm, a może zamiast szukać donicy, może wylejesz ją z betonu???? Jeżeli masz w domu "Złotą rączkę"

Oglądam właśnie donice w sklepach internetowych, nie wiedziałam że trzeba za tą wielkość, którą sobie wymyśliłam dać od 500 zł do...nieba, więc jak się wylewa donicę z betonu?

szemusia 17:42, 17 lut 2015

Gosiu, nie było mnie 2 dni, a tu tyle nowych informacji I sama Szefowa się wypowiedziała
Podczytuję tym bardziej, że jak juz pisałam, ja mam cały transformator na 2 nogach . Więc każda rada odnośnie zaslonienia słupa jest dla mnie bezcenna. Musze się kiedyś odważyć i pokazać to moje cudo architektury użytecznej

W sprawie donicy, myślę, że wykonanie jej samodzielnie z pewnością obniży koszty.
Pozdrawiam i słoneczka zyczę, coby ten snieg wreszcie stopiło
Kacha123 17:51, 17 lut 2015

Przebudowa oczka, betonowe donice, fiu, fiu - widzę, że mam dużo do nadrobienia u Ciebie. Pozdrawiam
malgorzata_s 19:26, 17 lut 2015

Dzięki dziewczyny za odwiedziny (zrymowało mi się) Myślę i myślę i mam nadzieję, że coś wymyślę
Na słupie na pewno posadzę kilka wypasionych bluszczy tego jestem pewna, a resztę się będzie sadzić i przesadzać.

Znalazłam fajny sposób zrobienia betonowych donic polegający na sklejeniu kilku płyt betonowych. Na fontannę taka donica z płyt się nie nada ale w inne miejsce jak najbardziej

https://www.pinterest.com/pin/413346072025218662/
Mysza 19:42, 17 lut 2015

Fajny, ciekawe czy wytrzymłe są te donice.
Może wypróbuję
stychaz 21:25, 17 lut 2015

malgorzata_s napisał(a)

Oglądam właśnie donice w sklepach internetowych, nie wiedziałam że trzeba za tą wielkość, którą sobie wymyśliłam dać od 500 zł do...nieba, więc jak się wylewa donicę z betonu?

Goisu, niestety nie wiem ale z całą pewnością się da z racji tego, że "złotej rączki" w domu u mnie nie ma, tematu nie zgłębiałam
Moniq 20:46, 19 lut 2015

Gosiu tez jestem włascicielka niedużego ogrodu ze słupem w roli głównej. Super pomysł z posadzeniem wokól niego bluszczu; mogę odgapić pomysł?
Donice duz betonowe kupowałam z tydzien temu w Juli.
pozdrawiam krajankę
malgorzata_s 16:30, 20 lut 2015

Moniq napisał(a)
Gosiu tez jestem włascicielka niedużego ogrodu ze słupem w roli głównej. Super pomysł z posadzeniem wokól niego bluszczu; mogę odgapić pomysł?
Donice duz betonowe kupowałam z tydzien temu w Juli.
pozdrawiam krajankę

Hej jeżeli chodzi o zgapianie pomysłów to jestem zdania, że między innymi po to jest to forum Ja też od Ciebie zgapiłam i kupiłam dziś ala betonowe donice Można powiedzieć że pomimo panującego jeszcze u mnie śniegu rozpoczęłam sezon
.