Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 18:31, 07 mar 2015

Znalazłam jeszcze brzozę brodawkowatą 'Gracilis'

http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Betula%20pendula%20%27Gracilis%27&lang=1

Rośnie wolno- dla mnie +
pisze że jest niekonkurencyjna w stosunku do innych roślin- czyli chyba mniej "pije wody" kolejny +

Czy ktoś ją ma u siebie?
gusiarz 21:38, 07 mar 2015

Witaj Gosiu ... och brzozowy zakątek... mioooodzio Emy mają już taką naturę... pod prąd, ale mój już nie wnosi zastrzeżeń i nawet sam wychodzi z inicjatywą ogrodniczą... co nie znaczy że mnie to cieszy
malgorzata_s 17:55, 09 mar 2015

gusiarz napisał(a)
Witaj Gosiu ... och brzozowy zakątek... mioooodzio Emy mają już taką naturę... pod prąd, ale mój już nie wnosi zastrzeżeń i nawet sam wychodzi z inicjatywą ogrodniczą... co nie znaczy że mnie to cieszy

Dzięki za odwiedziny. Ostatnia inicjatywa męża w postaci krzeseł świetna
Iwk4 21:00, 09 mar 2015

Zawsze podobały mi się brzozy. Tylko u mnie piaski. Projekcik fajnie wyszedł
szemusia 22:07, 09 mar 2015

malgorzata_s napisał(a)

... wiosna tuż, tuż ale warto też mieć dobry plan, którego będziesz pewna by nie tracić czasu i kasy na niepotrzebne rośliny.

Bardzo mądrze napisałaś Szkoda tylko, że tak trudno się tego trzymać
CHoć już baaardzo staram się kupować tylko z listą, to i tak zawsze cos do koszyka się niechcący przyklei...
malgorzata_s 18:24, 10 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Zawsze podobały mi się brzozy. Tylko u mnie piaski. Projekcik fajnie wyszedł

Dzięki Iwonko, plan tez mi się podoba aczkolwiek jeszcze nie jestem go pewna na 100%, być może muszę jeszcze do niego dojrzeć.
malgorzata_s 18:25, 10 mar 2015

szemusia napisał(a)

Bardzo mądrze napisałaś Szkoda tylko, że tak trudno się tego trzymać
CHoć już baaardzo staram się kupować tylko z listą, to i tak zawsze cos do koszyka się niechcący przyklei...

Też tak często mam dlatego myślę żeby przed sezonem kupić sobie tę torbę:
http://allegro.pl/torba-torebka-ekologiczna-bawelniana-boze-spraw-i4889332432.html

malgorzata_s 18:25, 10 mar 2015

Kupiliśmy dzisiaj płyty ażurowe na "podłogę" do składziku, który będzie w ogrodzie, oglądałam farby do płotu. Nie jestem pewna czy zdecydować się na jasny odcień szarości czy może bardziej grafitowy. Popatrzę sobie jeszcze na pinteresta może tam znajdę coś co mnie zainspiruje. Jedno jest pewne, nawet w górach czuć wiosnę.

Kacha123 18:26, 10 mar 2015

malgorzata_s napisał(a)

Dzięki Iwonko, plan tez mi się podoba aczkolwiek jeszcze nie jestem go pewna na 100%, być może muszę jeszcze do niego dojrzeć.

Nigdy nie będziesz pewna na 100%, więc się nie dręcz! My kobiety z natury jesteśmy zmienne.
malgorzata_s 18:34, 10 mar 2015

Kacha123 napisał(a)

Nigdy nie będziesz pewna na 100%, więc się nie dręcz! My kobiety z natury jesteśmy zmienne.

Po części to prawda, niemniej ja mam tak że przygotowuje kilka milionów różnych planów ale gdy znajdę ten właściwy to wiem na 100% po prostu wiem. Myślę, że pomoże mi fakt jak zacznę jeździć po szkółkach i zobaczę te brzozy na żywo.