Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Basilikum 10:46, 03 mar 2017

a ja mam taki odkurzacz i nie uzywam, nawet nie wiem gdzie jest hmm
MirellaB 10:47, 03 mar 2017

Anula strona południowa, żółte żurawki odpadają. Białych róż nie chcę, bo mam ich sporo na tarasie w donicach. Kostrzewa też nie, bo obok mam niebieskie Carex Blue Zinger. Szukajmy coś kwitnącego, trawy na trawę nie chce wymieniać.

Martini białe róże mam na tarasie, wolę inny kolor

Alicja trawa nie, chcę kwitnące

Iwonkato zdjęcie jest z lata z wymienionymi Evergoldami. Po zimie część mam do wymiany, no chyba, że odbiją, ale znowu pół roku czekać na efekt
Nie chcę na igiełkowej mieć tylko iglaków i traw. Mam też posadzone tam hortensje, róże i jeżówki dlatego obwódkę różaną chciałam zrobić
Jeżówki niskie fajny pomysł. Tylko czy są takie wysokości góra 30 cm?
Muszę zobaczyć w ofercie szkółki bylin

Ewanie znam tej inspiracji. Tyle berberysów to ja na rabacie nie mam, rosną skromne dwie sztuki Mi się kolor LI podoba, ładnie by do kostki pasował hi hi

Iwonka z odkurzacza jestem zadowolona

Hania jak w weekend dopisze pogoda to ciąg dalszy odkurzania. Nasiona PM już wyciągnęłam do wysiania

Weronika takie tam drobne zmiany. Rewolucji już nie będzie - dopiero za kilka lat
MirellaB 10:48, 03 mar 2017

Iza ja miałam tak okropnie pokłute ręce od róż i berberysów, że dziękuję bardzo za wybieranie rękoma. Nie wspomnę, że prawie oko straciłam
MirellaB 10:52, 03 mar 2017

Dziewczyny reasumując trawy na trawy nie będę wymieniała, róże białe nie - bo mam w donicach, żurawki nie bardzo - bo opuchlaki.
Na rabacie igiełkowej nie mam tylko iglaków i traw, rosną tam hortensje, róże i jeżówki dlatego pomyślałam o małych Lavender Ice. Nadal myślę

Uciekam, bo zaraz jadę na Gardenię
Makao_J 11:35, 03 mar 2017

Traw nie chcesz ale może skusisz się na dosadzenie owsicy wiecznie zielonej potocznie nazywanej owsem wiecznie zielonym.
Nie starzeje się i uwielbia suszę. Naprawdę bezproblemowa roślina.
Jej odcień pasuje też do Twoich Lawender Ice. Możesz posadzić obie te rośliny mieszając np. 2 owsice 3 róże lub 2 owsice 1 róża. Wówczas nim róża zacznie nabierać koloru i formy to niebieski owiec będzie zdobił bo jest zimozielony.
wiunia 17:01, 03 mar 2017

Mirella , a może jest jakaś niska odmiana lawendy? Miałabyś kolor jaki chcesz, zimą jest ładna, możesz formować w zywoplocik taki al'a wałeczek albo w kulki
roma2 17:06, 03 mar 2017

Cześć Mirelko. Widzę dylematy obwódkowe. Nie lubię doradzać ze względów oczywistych, czyli mało się znam, ale co tam. To tylko kolejny głos. A może goździki sine? Białe? Kwitnące? Lub przywrotnik ostroklapowy? Buziaki ślę i gmyranko dla pieseczków!
wiunia 17:58, 03 mar 2017

Odmiana Hidcote może spełni Twoje oczekiwania?
MirellaB 19:05, 03 mar 2017

Najpiękniejsze z Gardenii. Kilka innych zdjęć wstawiłam na wątku tematycznym Gardenia 2017.

roma2 19:09, 03 mar 2017

Wiem, że na żywo inaczej się widzi (słyszy także). Ale mam dziwnie smętne, wręcz grobowe skojarzenia