Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

AnnaCh 20:14, 03 mar 2017

Mirelko fajnie, że już dziś byłaś na Gardenii
Pomysł z lawendą na obwódkę bardzo mi się podoba
roma2 20:15, 03 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Ja nie miałam ani przez chwilę takiego skojarzenia.

Właśnie o tym pisałam Mirelko. Że na "żywo" widzi się i słyszy inaczej .
anna_t 20:38, 03 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Rabata igiełkowa - zastanawiam się czy dobrze by

wyglądało tam gdzie carexy evergold posadzić róże lavender ice.
Chcę się pozbyć carexów, bo wiecie, że u mnie kiepsko rosną. Szkoda mi czasu każdego roku wymieniać je na nowe.
Co sądzicie o takiej zmianie? A może macie inne pomysły i sugestie.
Od razu napiszę, że obwódki bukszpanowej nie będzie.

Tak rabata wygląda z carexami

A tak bym chciała zmienić

niewiem co Ci dziewczyny dalej poradziły bo 6 str odpowiedzi nastukałyście (widzę ze w tym towarzystwie tylko ja jedyny jeleń co do roboty chodzi) ale ja zawsze różom mówię tak
czytam dalej
anna_t 20:40, 03 mar 2017

Makao_J napisał(a)
Danusia cały czas powtarza że za wcześnie na cięcie traw. Że powinno się je ciąć jak kwitnie forsycja i od Andy dowiedziałam się że wtedy też dobrze jest ciąć róże.
Nie spieszcie się tak z tymi pracami. Lepiej poczekać. Te suche źdźbła na prawdę nie szkodzą roślinom za to za wczesne ścięcie już tak.

nie zgodzę się z ta teorią. w wielkim szkołkach z trawami tną jesienią ze wzgledów czasowo-logistycznych i trawy zyją
Anabell 21:17, 03 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Karolka kupiłam sporo cebul lilii i kosmosy czekoladowe
Wiesz, że w mojej okolicy wszystkiego pod dostatkiem, nie byłam nastawiona na zakupy.

Mirello - opisz wygląd bulwy kosmosu czekoladowego, lub zrób zdjęcie. Bulwy są okrągłe? czy podłużne? Ja wczoraj wyniosłam z piwnicy i pomyliłam z niskimi daliami teraz nie wiem co jest co
Możesz zobaczyć u mnie wstawiłam zdjęcia bulw.
ewa004 22:11, 03 mar 2017

Mirelka ja bym zaryzykowała z żurawkami.
Zrobisz świństwo z wrotyczu i problem z opuchlakami z głowy .....albo troszkę z głowy
tulucy 07:20, 04 mar 2017

Mirello no proste są, sztywne jak drut proste pędy. Jak dla mnie to w tym miejscu masz jednak "miękkie" kształty. A LI wprowadzi i nowy kolor i nowy kształt... Jakoś mi nie leży to połączenie. Ale wiesz, może okazać się w rzeczywistości rewelacyjne.
Mira104 09:46, 04 mar 2017

Kurcze, ale masz się fajnie, ja to większość przez neta muszę zamawiać, najbliższy sklep ogrodniczy, trochę daleko, a ceny z kosmosu. Do szkółek, też kawałek mam, ale tam nie ma za dużego wyboru w kwiatach, bo w sumie oni tez większość roślin sprowadzają.
MirellaB 11:58, 04 mar 2017

Wiunia nad tą lawendą myślę, ale w innym miejscu

Romka mam kilka goździków sinych i je uwielbiam, ale jakoś w tym miejscu mi nie pasują. Pieski pogmyrałam - dziękują
MirellaB 12:03, 04 mar 2017

Dziewczyny chyba jednak z LI zrezygnuję, ale myślę nad innymi różami, albo bylinami. Tak jak radzicie lawenda, żurawki, niskie jeżówki - lista się powiększa