Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 23:59, 01 cze 2017

Martynka dzisiaj skromne zakupy: 7 szt.stipy, 5 szt.rozplenicy hameln, 2 szt.trawy pampasowej dla mojej mamy i zawciąg nadmorski.

Ładne limki widziałam rozrośnięte i zastanawiam się czy nie dosadzić do mojej jednej marnej tworząc od razu większy krzew.
Jutro planuję kolejną partię zimozielonych dosadzić.Niech już te tulipany przekwitną, bo spowalniają mi pracę
MirellaB 00:02, 02 cze 2017

Ewa hi hi no będzie ładnie na hortensjowej
paulina_ns 06:10, 02 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka na kosmosy czekoladowe polowałam odkąd zobaczyłam je pierwszy raz u Any-Art. Zachorowałam na te piękne kwiatuszki i trzy lata ich szukałam. Nareszcie się udało i je mam. Oczywiście traktuję je jako jednoroczne, bo w wykopywanie i przechowywanie to raczej nie będę się bawić - chociaż z drugiej strony za tą cenę jaką za nie zapłaciłam hmmmmm no może wykopię. Do jesieni jeszcze trochę mam czasu

No właśnie Mirelka miałam się pytać, czy te kosmosy jednoroczne są, czy wieloletnie. Ja też wczoraj w szkółce widziałam, ale nie było czekoladowych tylko jakieś inne i też śliczne były, ale jak mi Pani powiedziała,że są jednoroczne to w końcu nie wzięłam, bo się zamieszalam, czy to w ogóle o te kosmosy chodzi
MirellaB 06:48, 02 cze 2017

Paulinka kolorowe kosmosy często widzę. U mnie nazywają je też nachyłek. Natomiast czekoladowe dostać to graniczy z cudem.
Bardzo ładnie wyglądają posadzone w stipie dlatego wczoraj kilka stip kupiłam
Połowę stip ubiegłorocznych już wywaliłam.
paulina_ns 08:25, 02 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka kolorowe kosmosy często widzę. U mnie nazywają je też nachyłek. Natomiast czekoladowe dostać to graniczy z cudem.
Bardzo ładnie wyglądają posadzone w stipie dlatego wczoraj kilka stip kupiłam
Połowę stip ubiegłorocznych już wywaliłam.

No ja się wczoraj o nie pytałam to każdy oczy wystawiał powiadasz stipa i kosmosy ojej już to widzę oczami wyobraźni w ogóle stipa jest cudna, szkoda tylko,że praktycznie jednoroczna u mnie tyle było i może ze 2 zostawiłam, ale brzydkie są od spodu uschniete...
MirellaB 09:26, 02 cze 2017

Paulinka temat stipy już dokładnie przerobiłyśmy. Z kosmosami czekoladowymi wygląda ślicznie. Chciałam moje dzisiaj posadzić, ale tyle mam innych do sadzenia, że nie wiem co pierwsze robić
AniMa 13:29, 02 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Moja ogrodowa ledwo od ziemi odrosła. Na pąki nie liczę w tym roku ale Twoja to cudo. Jenak te stare odmiany roślin warto przechowywać.

U mnie jak u Ani...ale mam starą darowaną od teściowej siostry odmianę....Jej wielka na 1,5 m....Może warunki złe....w jakim miejscu Ty swoją mas????
_Martini_ 14:03, 02 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka temat stipy już dokładnie przerobiłyśmy. Z kosmosami czekoladowymi wygląda ślicznie. Chciałam moje dzisiaj posadzić, ale tyle mam innych do sadzenia, że nie wiem co pierwsze robić

Jak masz za dużo, to możesz mi odstąpić hahah
Czyli zakupowo były trawy. Ja dopiero dojrzałam u siebie siewki stipy z zeszłego sezonu. Dorodnych kęp z tego nie będzie, ale zawsze coś zwiewnego między różami.
Zawciąg jest chyba mało popularny, a ja go lubię. Zimozielone kępy szybko się rozrastają, a kwiat jest praktycznie cały sezon, tylko trzeba ścinać.
Tulipany wczoraj usuwałam.
MirellaB 14:33, 02 cze 2017

Martynka siewki stipy właśnie wywaliłam. Okazuje się, że trochę ich było.
Mam jeszcze sporo z własnego wysiewu i ta jest ładna więc zostaje na rabacie.
Tulipany jeszcze kwitną i szkoda mi ich ścinać. Jak przekwitną to zaraz sadzę bukszpany

Moje hortensje ogrodowe rosną od północnej strony
MirellaB 17:15, 02 cze 2017

Mam dzisiaj wyjątkowego pecha - gwóźdź wbił mi się w nogę z boku. Wracam ze szpitala. Dzisiaj koniec z pracami ogrodowymi. Tyle chciałam jeszcze zrobić tzn. posadzić roślin