Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

wiunia 23:41, 29 wrz 2017

Mirelka dziewczyny dobrze radzą. Kupisz kolejne ID, a z tych co masz rozrosną się rozłogi (a to raczej pewne) będziesz wyrywać i wydawać, żeby się nie zrobił kolejny busz.
szemusia 12:06, 30 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
Beatka, Ewa dotychczas myślałam, że aby podzielić to trzeba wykopać.
To jak dzielicie? Te rozłogi tylko wykopujecie czy odcinacie?

Mirelka, ja robię tak - jak nie chce uszkodzić starych kęp to biorę szpadel i odcinam tylko te wyrastające obok nowe rośliny, z reguły się z nimi nie cackam i wyciągam z ziemi z gołymi korzeniami. Wszystko się przyjmuje. A jeśli mam zbędna cała roślinę to wykopie i dzielę. Pierwszy sposób lepszy, bo bez strat wizualnych na rabacie
Naprawdę, za chwilę będziesz miała nadmiar ID, szkoda na nią kasy Zapraszam na szaberek do mnie, ukopiesz wiosna ile potrzebujesz
MirellaB 15:51, 02 paź 2017

W szkółkach mówią, że można jeszcze sadzić trawy, więc się skusiłam na Hacone. Nie wiedziałam jaką odmianę wybrać i kupiłam All Gold 10 sztuk.

Oczywiście na cebulowe się skusiłam. Pełne kartony i uległam na dwie odmiany tulipanów i 4 odmiany czosnków.

I znowu sadzenie, a już miałam sezon zamykać

Mój zakup

lojalna_ 15:59, 02 paź 2017

Oooo ! Sadz )))
MirellaB 16:05, 02 paź 2017

Ania, Jola, Wiunia to Was bardziej doświadczonych posłucham i na wiosnę będę działała z ID
MirellaB 16:08, 02 paź 2017

Beatka tak zrobię tzn.bez wykopywania podzielę Gdybyś tylko bliżej mieszkała to już dzisiaj bym u Ciebie była w odwiedziny
AngelikaX 16:15, 02 paź 2017

Ale zakupy
MirellaB 16:18, 02 paź 2017

Jola jutro posadzę

Angelika takie skromne jak na mnie, bo tylko 10 sztuk
Żurawki Zipper dzisiaj przesadziłam. Fajnie by było, gdyby się przyjęły
olga80 16:28, 02 paź 2017

Mirellka ładne sadzonki Hacone.Też ostatnio buszuję po szkółkach chcę jeszcze kilka rzeczy w ogrodzie zrobić.
Jak czytam u Ciebie o porządkowaniu to śmiać mi się chce ja też chciała mieć busz a teraz uważam,że moja największa rabata potrzebuje przeróbki.Muszę co nieco poprzesadzać i dać więcej zimozielonych i traw.Jeszcze ogród nie skończony a już będę zmieniać.
16:48, 02 paź 2017
Też lubię tę trawkę, przynajmniej na razie za kolor

Piękne zakupy, też bym pojechała, ale ile mogę słuchać potem od eMa, więc dam w tym roku spokój
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies