Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Anusia 13:03, 11 cze 2018

MirellaB napisał(a)

Aniu Ty wiesz, że smagliczka gości u mnie w ogrodzie dzięki Tobie
Nie pomieszałam jej z gipsówką, bo by było za wysoko, ale i tak uważam, że się całkiem fajnie zapowiada

Bardzo ładne połączenie, gipsówka tak w tym miejscu za wysoka. Będzie pięknie.
Zana 13:09, 11 cze 2018

MirellaB napisał(a)

Anulka Novalis ładnie kwitnie, ale zastanawiam się czy się nie zmieni tak jak inne róże

No weeeeź przestań, nie kracz. Na pewno nic nie zmieni.
paulina_ns 14:55, 11 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Novalis

Też ją mam, dzisiaj kupiłam , jest bladsza od lavender,ale bardzo mi się właśnie taka podoba no faktycznie nic Ci się w ogrodzie nie dzieje! Mirelka przecież Ty masz istny cudny busz! Hortensje ogrodowe podziwiam u Ciebie co roku i w tym mnie nie zawiodą jak widzę co do weeding piano widzę,że u Ciebie ładniejsza! U mnie na kwiatach jak i w tym roku tak i w poprzednim ma takie dziwne brązowe przebarwienia w gole prawie wszystkie jasne róże u mnie takie mają, może wiesz co może być przyczyną? Jakaś choroba grzybowa czy co? Kupiłam dzisiaj mospilan psiknę wszystkie porządnie, powoli już tracę w tym roku cierpliwość do moich róż
MirellaB 08:59, 12 cze 2018

gobasia napisał(a)

oj bedzie szał!!! Ta rabatka to Twój znak rozpoznawczy

Basiu masz rację, ta rabata to taka perełka w moim ogrodzie
MirellaB 09:00, 12 cze 2018

Kawa napisał(a)

jestem zadowolona
ja mam jesienną ale u mnie na mijankę z szałwią a twoja w plamie wygląda super
nie wywalę mojej jesiennej nie nie

Jesienna sesleria dużo ładniejsza od Haufleriany. Na mijankę też bardzo ładnie
MirellaB 09:01, 12 cze 2018

Kawa napisał(a)
pięknie ci się wszystko rozrosło ogrodówki naprawdę niezłe

Ogrodowisko w tym roku faktycznie nieźle się zapowiadają. Zdominowały całą rabatę, ale odpowiada mi to i nie zamierzam nic zmieniać. Przesadzę tylko trzcinniki, które wegetują przykryte hortkami
MirellaB 09:03, 12 cze 2018

Anusia napisał(a)

Bardzo ładne połączenie, gipsówka tak w tym miejscu za wysoka. Będzie pięknie.

Mogłam jeszcze wysiać między carexami, ale może się na tyle rozrośnie, że wypełni luki. Fajnie by było gdyby przetrwała smagliczka do następnego sezonu
MirellaB 09:04, 12 cze 2018

Zana napisał(a)

No weeeeź przestań, nie kracz. Na pewno nic nie zmieni.

Oby, bo stracę cierpliwość do róż
MirellaB 09:12, 12 cze 2018

paulina_ns napisał(a)

Też ją mam, dzisiaj kupiłam , jest bladsza od lavender,ale bardzo mi się właśnie taka podoba no faktycznie nic Ci się w ogrodzie nie dzieje! Mirelka przecież Ty masz istny cudny busz! Hortensje ogrodowe podziwiam u Ciebie co roku i w tym mnie nie zawiodą jak widzę co do weeding piano widzę,że u Ciebie ładniejsza! U mnie na kwiatach jak i w tym roku tak i w poprzednim ma takie dziwne brązowe przebarwienia w gole prawie wszystkie jasne róże u mnie takie mają, może wiesz co może być przyczyną? Jakaś choroba grzybowa czy co? Kupiłam dzisiaj mospilan psiknę wszystkie porządnie, powoli już tracę w tym roku cierpliwość do moich róż

Nie mam pojęcia co może być przyczyną tych plam Paulinka nie narzekaj, bo róże masz piękne. Normalne, że czasem coś im dolega - taka to natura

Hortensje wszystkie w tym sezonie zapowiadają się u mnie przyzwoicie dobrze. Annabelle pięknie kwitną, ogrodówki zaczynają, a na vanilki, linki i bobo jeszcze trochę poczekam

Wydałam w zeszłym roku sporo roślin, mam miejsce i zastanawiam się co tam posadzić. Miejsca niestety brak na duże plamy, raczej tylko po jednym egzemplarzu się zmieści.
iwonadm 09:23, 12 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Piano w zmienionym kolorze

ponownie w tym roku uważam że to Ascot znakiem szczegolnym jest taka specyficzna rozetka w środku. Piano ma inny układ szczegolnie środka dlatego nie zgadza się kolor.