Też ją mam, dzisiaj kupiłam , jest bladsza od lavender,ale bardzo mi się właśnie taka podoba no faktycznie nic Ci się w ogrodzie nie dzieje! Mirelka przecież Ty masz istny cudny busz! Hortensje ogrodowe podziwiam u Ciebie co roku i w tym mnie nie zawiodą jak widzę co do weeding piano widzę,że u Ciebie ładniejsza! U mnie na kwiatach jak i w tym roku tak i w poprzednim ma takie dziwne brązowe przebarwienia w gole prawie wszystkie jasne róże u mnie takie mają, może wiesz co może być przyczyną? Jakaś choroba grzybowa czy co? Kupiłam dzisiaj mospilan psiknę wszystkie porządnie, powoli już tracę w tym roku cierpliwość do moich róż
Ogrodowisko w tym roku faktycznie nieźle się zapowiadają. Zdominowały całą rabatę, ale odpowiada mi to i nie zamierzam nic zmieniać. Przesadzę tylko trzcinniki, które wegetują przykryte hortkami
Mogłam jeszcze wysiać między carexami, ale może się na tyle rozrośnie, że wypełni luki. Fajnie by było gdyby przetrwała smagliczka do następnego sezonu
Nie mam pojęcia co może być przyczyną tych plam Paulinka nie narzekaj, bo róże masz piękne. Normalne, że czasem coś im dolega - taka to natura
Hortensje wszystkie w tym sezonie zapowiadają się u mnie przyzwoicie dobrze. Annabelle pięknie kwitną, ogrodówki zaczynają, a na vanilki, linki i bobo jeszcze trochę poczekam
Wydałam w zeszłym roku sporo roślin, mam miejsce i zastanawiam się co tam posadzić. Miejsca niestety brak na duże plamy, raczej tylko po jednym egzemplarzu się zmieści.
ponownie w tym roku uważam że to Ascot znakiem szczegolnym jest taka specyficzna rozetka w środku. Piano ma inny układ szczegolnie środka dlatego nie zgadza się kolor.