Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 09:45, 12 cze 2018

iwonadm napisał(a)

ponownie w tym roku uważam że to Ascot znakiem szczegolnym jest taka specyficzna rozetka w środku. Piano ma inny układ szczegolnie środka dlatego nie zgadza się kolor.

W pierwszym sezonie była czerwona taka jak być powinna. Wstawiałam Ci zdjęcia dla porównania w zeszłym roku jak się zmieniła. Ascot też mam i faktycznie kolor ma bardzo podobny, a może i nawet taki sam, ale nie tworzy tak wysokiego zwartego krzewu i nie ma tak wytrzymałych kwiatów

Edit. Zajrzyj do mnie na stronę 1078 jak sądzisz?
malgol 10:01, 12 cze 2018

Mirelko, narzekalas na carexy a wśród smagliczki widze piękne kępy Evergoldów...nie narzekaj bo sa piękne i dorodneSama chciałabym takie
MirellaB 10:03, 12 cze 2018

malgol napisał(a)
Mirelko, narzekalas na carexy a wśród smagliczki widze piękne kępy Evergoldów...nie narzekaj bo sa piękne i dorodneSama chciałabym takie

Gosiu, bo się wzięły po nawozie i florovicie, ale do dorodnych kęp takich jak mają inni na forum to im bardzo daleko
malgol 10:07, 12 cze 2018

Mi po zimie marnie wyglądają.Chyba przemarzają bo w maju jak już wszystkie porządnie rosną to te przemarznięte listki robią się suche i muszę wyskubywać. Jak dużo tego to wywalam całą kępę Ale myślałam,że taki ich urok
Mixtoorka 12:07, 12 cze 2018

MirellaB napisał(a)

Gosiu, bo się wzięły po nawozie i florovicie, ale do dorodnych kęp takich jak mają inni na forum to im bardzo daleko

Super masz swoje Evergoldy, moje w tym roku marne. One lubią mokro, jak padało ostatnie 2 lata to były boskie. Ale też nie przycięłam ich w tym roku i mam co mam. Muszę zacząć podlewać florovitem. I nawóz do traw
anabuko1 20:17, 12 cze 2018

Novalis zachwyca, Piano też cudniaste
Czym ty te swoje róże karmisz,że takie piękne ??
Moje to jakieś kopciuszki .
Sabina76 22:35, 12 cze 2018

Cześć Ale rozrosły Ci się hortki pod oknami. Nie miałaś tam jeszcze trzcinników? Aha, i wypatrzyłam Wedding Piano. U mnie nadal czeka na posadzenie. Jak duża faktycznie ta róża rośnie?
MirellaB 22:54, 12 cze 2018

malgol napisał(a)
Mi po zimie marnie wyglądają.Chyba przemarzają bo w maju jak już wszystkie porządnie rosną to te przemarznięte listki robią się suche i muszę wyskubywać. Jak dużo tego to wywalam całą kępę Ale myślałam,że taki ich urok

Gosiu moje po zimie zawsze wyglądają tragicznie i mam ochotę je wywalić. Na dodatek łapią grzyba
W tym roku wymieniłam tylko jedną kępę na nową, ale bywało, że wymieniałam po zimie wszystkie. Wkurzałam się okrutnie i dałam im ostatnią szansę aplikując im to co pisałam wcześniej i póki co rosną lepiej
mrokasia 22:59, 12 cze 2018

To ja z kolei mam nerwa na Silver Sceptre. Wiem, że to jesienna gwiazda, ale jednak mogłaby się wcześniej zbierać. Moje silvery dopiero teraz zaczynają jako tako wyglądać, część kęp wywaliłam bo nie mogłam patrzeć na te suche, przycięte źdźbła...
MirellaB 23:14, 12 cze 2018

Mixtoorka napisał(a)

Super masz swoje Evergoldy, moje w tym roku marne. One lubią mokro, jak padało ostatnie 2 lata to były boskie. Ale też nie przycięłam ich w tym roku i mam co mam. Muszę zacząć podlewać florovitem. I nawóz do traw

Karolka dlaczego nie ścięłaś swoich carexów wiosną - zapomniałaś?
Nic im nie będzie jak teraz zetniesz. Moje kiedyś cięłam dwa razy do roku.
Dokarm je koniecznie i będzie ok