Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 23:17, 12 cze 2018

anabuko1 napisał(a)
Novalis zachwyca, Piano też cudniaste
Czym ty te swoje róże karmisz,że takie piękne ??
Moje to jakieś kopciuszki .

Aniu nie wszystkie moje róże są ładne. Cześć zupełnie nie zachwyca.
Dokarmiam zwyczajnie nawozem i florovitem
MirellaB 23:23, 12 cze 2018

Sabina76 napisał(a)
Cześć Ale rozrosły Ci się hortki pod oknami. Nie miałaś tam jeszcze trzcinników? Aha, i wypatrzyłam Wedding Piano. U mnie nadal czeka na posadzenie. Jak duża faktycznie ta róża rośnie?

Cześć Hortki rozrosły się bardzo. Trzcinniki są widoczne tylko skrajne. Pozostałe 5 egzemplarzy przykryte hortkami. Muszę te trzcinniki przesadzić, bo szkoda mi ich jak tak wegetują.

Wedding Piano wg. opisu dorasta do 1,20. U mnie jeszcze mały krzew i
szczerze mówiąc to mnie nie zachwyca. Jest dużo ładniejszych róż. Na zdjęciach szkółki dużo ładniej wygląda, a w realu taka sobie
MirellaB 23:28, 12 cze 2018

mrokasia napisał(a)
To ja z kolei mam nerwa na Silver Sceptre. Wiem, że to jesienna gwiazda, ale jednak mogłaby się wcześniej zbierać. Moje silvery dopiero teraz zaczynają jako tako wyglądać, część kęp wywaliłam bo nie mogłam patrzeć na te suche, przycięte źdźbła...

Tak to jest z niektórymi trawami. Niedawno skasowałam cały szpaler carexów blue zinger. Po trzech latach zrobiły się bardzo brzydkie. Na wywalenie czeka sesleria haufleriana i chyba też zrezygnuje z carexów the beatles - u mnie mi się nie podobają
Efffa 07:36, 13 cze 2018

Mirelko ja też mam jakiś problem do carexow the beatles, w przyszłym roku idą w inne miejsce,a co się dzieje z sesleriami h.?
Efffa 07:38, 13 cze 2018

mrokasia napisał(a)
To ja z kolei mam nerwa na Silver Sceptre. Wiem, że to jesienna gwiazda, ale jednak mogłaby się wcześniej zbierać. Moje silvery dopiero teraz zaczynają jako tako wyglądać, część kęp wywaliłam bo nie mogłam patrzeć na te suche, przycięte źdźbła...

To u mnie Silvery sceptre bardzo wcześnie się pozbierała.ja wprawdzie dopiero ja mam drugi rok,ale jeżeli chodzi o startowanie to nie mam do niej problemu
Iwk4 07:54, 13 cze 2018

Mirella, czy robisz odnozki ze swoich hortensji ogrodowych? Sa cudne.
Napisz mi, jakie masz szałwie w ogrodzie... z nazwy - głównie te niskie.
kasja83 07:56, 13 cze 2018

Efffa napisał(a)
Mirelko ja też mam jakiś problem do carexow the beatles, w przyszłym roku idą w inne miejsce,a co się dzieje z sesleriami h.?

Też jestem ciekawa...

Ja zacznę wymieniać rośliny jak się już obsadzę-narazie musi mi się wszystko wsadzone podobać
malgorzata_s... 11:13, 13 cze 2018

Hortki potfffory urosłyPamiętam oczywiście planowanie i zazdroszczę ogrodówek.
Ja bym ciut przód hortek cięła aby nie wysadzać reszty bo wiosną łyso będzie ale to twoja decyzja Cudnie masz
MirellaB 11:46, 13 cze 2018

Efffa napisał(a)

Gdzieś na forum czytałam, że są dwa rodzaje carexów the beatles. Jedne tworzą kępy jak peruki, a drugie są nijakie kępy. Ja mam właśnie te nijakie i strasznie mnie denerwują

Haufleriana dla mnie brzydka
MirellaB 11:48, 13 cze 2018

Iwk4 napisał(a)
Mirella, czy robisz odnozki ze swoich hortensji ogrodowych? Sa cudne.
Napisz mi, jakie masz szałwie w ogrodzie... z nazwy - głównie te niskie.

Iwonko nie rozmnażam swoich hortek ogrodowych, bo nie mam takiej potrzeby.

Szałwia odmiana Deep Blue