Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 04:17, 03 lip 2018

Iwk4 napisał(a)
Trzymałam w łapkach takiego krwawnika terrakota. Śliczny i przypomniałam sobie, ze miejsca nie mam. Szkoda. Ładnie się rozrastają na bylinowej
Fajnie tak od czasu do czasu smaczki ogrodowe sobie sprawić. Mirelko, pokazywałas Anabelki przed domem? moje kwitną i uwielbiam ich szpaler. Jesienią sadziłam wszystkie razem 8 sztuk w jednym miejscu.

Iwonka nie pokazywałam, ale hortki ładnie kwitną. Duże krzewy Strong Annabelle, a to ich dopiero drugi i trzeci sezon. Muszę trochę pozmieniać na rabacie schodowej. Róże Belveder mi padły przy hortkach na środkowym piętrze. W ich miejsce posadziła szałwię Deep Blue, ale jest za niska i muszę coś innego tam posadzić. Dolne piętro też muszę zmienić, bo rośnie tam okropna sesleria haufleriana Zmiany muszę być, tylko jeszcze nie wymyśliłam na jakie inne roślinki
MirellaB 04:18, 03 lip 2018

effka napisał(a)

U mnie koty kochają szałwię, rozkładają się na nie i uginają, porażka.

To faktycznie denerwujące
MirellaB 04:38, 03 lip 2018

effka napisał(a)
Cudowniaste zakupy, widzę, że ostatnio często pojawiają się na O. krwawniki. Nie widziałam jeszcze u nas w sklepach. Muszę do jakiegoś większego sklepu podjechać, żeby się im przyjrzeć z bliska. Pięciornik super, bardzo oryginalne kwiaty ma.

Krwawników jest sporo odmian. To fajnie, wdzięczne byliny
Pięciornik pierwszy raz u mnie. Zastanawiam się gdzie go posadzić
MirellaB 05:12, 03 lip 2018

Z rana kwiatki zostawiam życząc wszystkim miłego dnia

anabuko1 09:55, 03 lip 2018

O już mieczyki masz kwitnące piękne
Ja u swoich jeszcze pakow nie widziałam
A też je lubię i kilku miejscach posadziłam
zoja 09:58, 03 lip 2018

czytam, że rabatę schodkową zmienisz - współczuję bo masz kamyczki...
a ja musze krwawnikom się przyjrzeć bo na razie to jak do chwastów do nich podchodzę
mieczyki Twoje? ja późno sadziłam to mam tylko liście
MirellaB 10:00, 03 lip 2018

Aniu w ogrodzie nie sadzę mieczyków, bo denerwuje mnie ich pochylanie się i podwiązywanie. Te w wazonie to kupne. Były jeszcze dłuższe, ale kazskam skrócić, a i tak są wielkie
MirellaB 10:02, 03 lip 2018

Zoja rabatę schodową będę zmieniała, ale jakoś mi się nie spieszy.Pomyślę o tym w przyszłym roku.
Mieczyki kupne
zoja 10:59, 03 lip 2018

MirellaB napisał(a)
Zoja rabatę schodową będę zmieniała, ale jakoś mi się nie spieszy.Pomyślę o tym w przyszłym roku.
Mieczyki kupne

w końcu w tym roku odpoczywasz
12:00, 03 lip 2018
Mirellko moje szałwie obcięte były 2, 3 cm nad ziemią i już mają pączki kwiatowe, będą kwitły śmiało tnij swoje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies