Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

chagall 20:58, 23 sie 2015

Witaj Mirello
Właśnie prześledziłam Twój wątek. Mamy wiele cech wspólnych - mamy i kochamy psy, uczymy się ogrodnictwa i ogarniamy nasze ogrody, a właściwie Ty ogród, a ja ugór.
Przeczytałam o tym, jak podejmowałaś decyzję dotyczącą linii rabat i widzę, że zdecydowałaś się na linie proste - wyszło super
To także jeden z moich pomysłów (pasowałyby do prostej bryły budynku i podobają mi się), ale kostka położona jest po łuku, więc zastanawiam się też nad delikatnymi łukami zwłaszcza w narożnikach.
Pozdrawiam i kibicuję - Anna
Warmia 21:12, 23 sie 2015

Mysza napisał(a)
Mirelko ja myślałam o czymś takim.Berberysy czerwone, trawki gracki i wrzosy 2 kolory.

Właśnie o coś w ten deseń mi chodziło
Madzenka 21:19, 23 sie 2015

Nie mam ani wrzosów ani wrzośców to nie doradzę. Ale lubie mieszane kolory pasami lub trójkątami, to dobry pomysl
Anusia 04:44, 24 sie 2015

Pomysł Gosi bardzo mi się podoba. Berberysy z trawami super.
MirellaB 07:30, 24 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Mi się projekt podoba.

Ok Czekam na przypływ gotówki i zabieram się do robienia
MirellaB 07:33, 24 sie 2015

amelia_b napisał(a)

Zdecydowanie za czerwono mam nadzieję że w pracy byłaś że tak długo siedziałaś

Kubuś się obudził i psy chciały wyjść,a ja obowiązkowo zajrzałam na ogrodowisko więc stąd ta godzina wpisu
Warmia 07:34, 24 sie 2015

MirellaB napisał(a)

Ok Czekam na przypływ gotówki i zabieram się do robienia

Czyli, że będziesz jechać do jakiejś szkółki? Jeśli nie będę Ci przeszkadzać to pamiętaj o mnie.
MirellaB 07:43, 24 sie 2015

Mysza napisał(a)
Mirelko ja myślałam o czymś takim.Berberysy czerwone, trawki gracki i wrzosy 2 kolory.

OK rozumię
Tam gdzie narysowałaś na żółto to rosną wrzośce. Przesadzę je w trójkąt, a na pozostałej części jeszcze nie wiem,albo dwa, albo jeden kolor wrzosów też w trójkąty
Do tego 3 berberysy i 2 rozplenice
MirellaB 07:50, 24 sie 2015

wiunia napisał(a)
Mirella fajne pomysły masz podsuwane tylko na co się zdecydować?

Już wstępnie się zdecydowałam Teraz myślę nad kolorami wrzosów i terminie kwitnienia, bo taki duży wybór, że ciężko się zdecydować
MirellaB 08:09, 24 sie 2015

chagall napisał(a)
Witaj Mirello
Właśnie prześledziłam Twój wątek. Mamy wiele cech wspólnych - mamy i kochamy psy, uczymy się ogrodnictwa i ogarniamy nasze ogrody, a właściwie Ty ogród, a ja ugór.
Przeczytałam o tym, jak podejmowałaś decyzję dotyczącą linii rabat i widzę, że zdecydowałaś się na linie proste - wyszło super
To także jeden z moich pomysłów (pasowałyby do prostej bryły budynku i podobają mi się), ale kostka położona jest po łuku, więc zastanawiam się też nad delikatnymi łukami zwłaszcza w narożnikach.
Pozdrawiam i kibicuję - Anna

Witaj Fajnie, że mnie odwiedzasz Bardzo lubię ludzi, którzy kochają zwierzęta tak jak ja,a psy w szczególności. Ja przygarniam te bezdomne z ulicy lub biorę ze schroniska.
Kiedyś jak już będę bogata, kupię olbrzymią działkę, wybuduję schronisko i klinikę, zatrudnię ludzi i będę przygarniać i leczyć te biedne i skrzywdzone. To moje marzenie
W styczniu odeszła zabrana ze schroniska moja ukochana śliczna Biga, była ze mną 7 lat,ale była bardzo ciężko chora na serce. Bardzo długo ją leczyłam w klinice,walczyłam o nią,ale niestety przegrałam. Na miejsce Bigi zaraz pojawił się bezdomny Dako. Twierdzę, że to Biga go tu sprowadziła. I tak znowu mam dwa pieski co były sierotki Abi i Dako.
Ale się rozpisałam,ale o psach i ogrodzie to bym mogła cały czas rozmawiać

Rabaty mam proste, bo władnie pasują do bryły domu
Jest ogród Przemka na Ogrodowisku gdzie ma z tyłu domu rabaty fale,a z przodu domu proste i też to fajnie wygląda Znasz ogród Przemka? Mi się on bardzo podoba. Jeden z moich ulubionych