Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 08:03, 08 gru 2015

Mysza napisał(a)
O...i ja o zdjęcia się dopominam
Mogą być i mikołajkowe
Buziolki.

Gosia teraz nie ma co focić, czekam na wiosenne cebulowe
zbigniew_gazda 08:07, 08 gru 2015

Mirella dajesz sobie na luz i słusznie. Po "zimie" będzie czas na wszystko a w nas wstąpią nowe siły i koncepcje ogrodowe. Może nie ścinaj rozchodników. Zrobi się jeszcze bardziej pusto.
MirellaB 08:12, 08 gru 2015

AGDULA napisał(a)
Mirelko, to co teraz robisz gdy odpoczywasz od ogrodu? Choinkę już ubierasz ?

A nic nie robię, odpoczywam, grzeję stawy Choinkę już niedługo będę upierała, bo Kubuś na nią bardzo czeka. Kuba ciągle choruje,więc w domu siedzimy.
Z przygotowaniem świąt nie szaleję, kilka potraw w małych ilościach, resztę kupię
MirellaB 08:14, 08 gru 2015

Dominika11 napisał(a)
Witaj Mi
nie gadaj zawsze jest coś do pokazania, u mnie też szaro i buro, ale jak jestem na ogrodzie to zawsze coś tam cyknę

Dominiczko, ale ja wcale nie wychodzę do ogrodu,bo jak pójdę to zawsze coś zrobię, a muszę oszczędzać stawy,żeby przestało mnie boleć
MirellaB 08:17, 08 gru 2015

Dominika11 napisał(a)
a można je teraz ścinać, nie stanowią jakiejś ochronki przed nowymi świezymi wypustkami

Pewnie stanowią, ale przed O to zawsze na jesień wycinałam i nic złego się nie działo
MirellaB 08:24, 08 gru 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Mirella dajesz sobie na luz i słusznie. Po "zimie" będzie czas na wszystko a w nas wstąpią nowe siły i koncepcje ogrodowe. Może nie ścinaj rozchodników. Zrobi się jeszcze bardziej pusto.

Zbyszku tak jak piszesz daję sobie luz i trochę chcę odpocząć od ogrodu, nawet nie myślę o planowaniu rabat. Pewnie z początkiem wiosny ruszę

Mi się te rozchodniki brązowe nie podobają. Na razie muszą zostać, bo palce mnie bolą i nie dam rady ich ściąć, ale jak mi ból minie to pewnie zetnę, wolę mieć pusto niż coś co mi się nie podoba i mnie denerwuje

zbigniew_gazda 08:25, 08 gru 2015

Moje chore kolano być może wyleczył "Litozin forte" - wyciąg z dzikiej róży. Po kuracji ( duże opakowanie i małe) nie czuję stawu a chcieli mi robić blokady.
Mixtoorka 09:58, 08 gru 2015

Ale zdjęcie choinki wstawisz ? Sciskam cieplutko, podobno stawy nie lubią wygrzewania. Moja teściowa miała takie problemy z łapkami. Odpoczywaj, pod kocykiem najmilej
sylwia_slomc... 11:09, 08 gru 2015

MirellaB napisał(a)

Bolą okropnie Z dnia na dzień jest lepiej,ale mało co robię, bo nie jestem w stanie. Muszę to przeczekać

Ja na moje nogi Dopplera dostałam dopiero na koniec marca , a i to prywatnie. Wieczorem nie mogę na nogach wystać nie mówiąc o tym , żeby do buta zmieścić stopę

A leczenie stawów masz sterydowe?.......bo nie chcę Cię martwić , ani porównywać , ale jak babcię chwyciło 3,5 roku temu to tylko sterydy pomogły i już na nich zostać musiała
ewa004 12:10, 08 gru 2015

Ja teraz nacieram stawy gęsim smalcem przetopionym z olejkiem rycynowym
Ponoć bardzo pomaga .
Ja jeszcze za krótko stosujeżeby stwierdzic czy mi pomaga , ale noga mniej mnie boli ,na tyle mniej że już 20 minut na bierżni na siłowni dam radę
Pozdrawiam i zdrówka życzę