Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 07:50, 08 lut 2016

kamila66 napisał(a)

Bogato
ale będziesz miała siewek

Nooooo Ewa Bacowa zaskoczyła mnie ilością nasion
Dominika11 07:52, 08 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Czosnek dobry na wszystko potwierdzam

Synuś czosnku nie lubi, ale robię mikstury do picia
moja łyka teraz tran z czosnkiem w kapsułkach + tabletki do ssania - ponoc jakaś nowośc - zobaczymy - jak na razie tfu tfu tfu
Agatek 09:56, 08 lut 2016

Jak się czujecie Mirelko?
Makao_J 11:18, 08 lut 2016

Mikstury czosnkowe sprawdziłam dwie. Różne proporcje ale skład ten sam czosnek, cytryna, miód i woda. U mnie dzieciaki uwielbiają. Zwykle robię na okres letni ponieważ komary wtedy mniej gryzą jak pije się czosnek. To na prawdę dział. Komary nie lubią smaku krwi z czosnkiem.

A tak do codziennego użytku to u nas cebula. Cebula idzie workami. Dodajemy do wszystkiego: zup, sałatek, pieczeni, kotletów, jajecznicy, pomidorów. Raz w roku zdarzy się że zachorują mocniej tzn. z gorączką. Ale na ogół to jakiś katarek.

A no i u mnie litrami sok z czarnego bzu (mama robi i dzieciaki piją nierozcieńczony przez słomkę) i sok malinowy. Ten natomiast robi co roku teściowa.

Od leków zwłaszcza antybiotyków to my z daleka.
Karol99 11:27, 08 lut 2016

Obfitych wschodów życzę
olga80 11:35, 08 lut 2016

Mirelko zdrówka życzę i Tobie i synusiowi. Mikstury z czosnku polecam, u nas sos czosnkowy ale taki domowy synuś je do wszystkiego i żadko go coś bierze ale wiadomo jak to z wirusami są wszędzie. Wysiewy u Ciebie szykują sie na bogato
MirellaB 11:36, 08 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
moja łyka teraz tran z czosnkiem w kapsułkach + tabletki do ssania - ponoc jakaś nowośc - zobaczymy - jak na razie tfu tfu tfu

Oby było dobrze
Dużo tego wszystkiego jest w aptekach.
Kuba z przedszkola przynosi wirusy niestety
MirellaB 11:38, 08 lut 2016

Agatek napisał(a)
Jak się czujecie Mirelko?

Synuś lepiej, ja tak sobie, katar mnie wierci w nosie i oczy trochę łzawią
MirellaB 11:44, 08 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Mikstury czosnkowe sprawdziłam dwie. Różne proporcje ale skład ten sam czosnek, cytryna, miód i woda. U mnie dzieciaki uwielbiają. Zwykle robię na okres letni ponieważ komary wtedy mniej gryzą jak pije się czosnek. To na prawdę dział. Komary nie lubią smaku krwi z czosnkiem.

A tak do codziennego użytku to u nas cebula. Cebula idzie workami. Dodajemy do wszystkiego: zup, sałatek, pieczeni, kotletów, jajecznicy, pomidorów. Raz w roku zdarzy się że zachorują mocniej tzn. z gorączką. Ale na ogół to jakiś katarek.

A no i u mnie litrami sok z czarnego bzu (mama robi i dzieciaki piją nierozcieńczony przez słomkę) i sok malinowy. Ten natomiast robi co roku teściowa.

Od leków zwłaszcza antybiotyków to my z daleka.

Aniu mikstura o której piszesz to u mnie podobna, tylko zamiast czosnku cebula, bo Kuba czosnku póki co nie lubi.

Muszę dla siebie zrobić z czosnkiem.

Soki z czarnego bzu i malin kupujemy takie lepsze, ale domowe to zawsze domowe. U mnie niestety nikt nie robi

MirellaB 11:45, 08 lut 2016

Karol99 napisał(a)
Obfitych wschodów życzę

Dzięki Karol

Załamana jestem lawendą

Zaraz napiszę dlaczego.