Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 10:34, 03 mar 2016

Makao_J napisał(a)
Matko ale plany poważne. Sezonu Ci zabraknie. Ja mam jakiś tam plan ale tak raczej na spokojnie a Ty to chyba w biegu.

Ania do września wszystko musi być zrobione, takie mam założenie. Oby zdrowie pozwoliło
MirellaB 10:38, 03 mar 2016

Mysza napisał(a)
Mirelko byłam wczoraj u S.mają już trochę kwiatów wiosennych.Nie ma szału.
Ja tylko kupiłam karmnik.
Anabelki mam 3szt.Mają piękne duże kwiaty.Trochę mi się one pokładały.
Rosną na słońcu i trochę kiepsko to znosiły, ale może dlatego, że to ich pierwszy sezon.
Plan masz już zrobiony i zaczynasz działać.
Super.Buziaczki.

Gosiu to jak na Ciebie bardzo mało kupiłaś Ty zawsze taka obładowana roślinami z ogrodniczej wychodzisz

Na Anabell jestem prawie zdecydowana. U mnie będzie w przedogródku, fajne będzie miała warunki, strona wschodnia i troszkę południowa, słońce tak do 12:00, więc liczę, że będzie jej tam dobrze
To pokładnaie jakoś przeżyję, chociaż mam cichą nadzieję, że strong będzie sztywno stała

Buziaki
MirellaB 10:39, 03 mar 2016

labadku napisał(a)
plan widzę ambitny, ale na pewno sobie poradzisz z realizacją
tyle już osiągnęłaś
Pozdrawiam!

Troszkę w ubiegłym roku już faktycznie zrobiłam
Jak w tym roku wykonam plan to już ogród będzie jakoś wyglądał, chociaż i tak jeszcze sporo zostanie do zrobienia
MirellaB 10:41, 03 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
Plan niezły

Domi może jeszcze do niego dopiszę jedną pozycję, ale na razie ciszaaaaaaa
MirellaB 10:43, 03 mar 2016

Napia napisał(a)
Spore zmiany się szykują
Obejrzałam Twoją igiełkową i wiem, że chciałabyś tam wprowadzić kolor. Tak sobie myślę, że rozchodniki wysokie ładnie by się komponowały z iglakami. Ale to jesienią, a wiosną może szałwia. Za dużo gatunków bym jednak nie wprowadzała.

Agnieszko czyli radzisz tak jak Iwonka tzn. nie za dużo
I tak zrobię, nie dam zbyt wiele, tylko z trzy gatunki. Szałwie też mam w planie

Rozchodniki mam wysokie na rabacie bylinowej, nie myślałam o tym, żeby na igiełkowej powtórzyć, ale zapamiętam pomysł - dziękuję
MirellaB 10:48, 03 mar 2016

ewa004 napisał(a)
Fajnie że już coś się dzieje ...bo u mnie póki co cisza ..

Doniczki w L ..będa takie szare jak ja mam u siebie obok ławeczki na tarasie
A zresztą są w gazetce zobacz,może ci się spodobają

Dzięki za informację
W Poznaniu gazetkę L dostawałam do skrzynki, a tu na wiosce nic, a w internecie to zawsze zapomnę sprawdzać.

O jakich doniczkach mówisz tych antracyt okrągłych Twoich co się zastanawiałam i wybierałam między nimi a z OBI?

Ewcia ja się jeszcze zastanawiam nad tymi z Obi, tylko mniejszymi.
Psy mi podsikują garaż, bym chciała w to miejsce postawić, łatwiej zmyć z tej donicy niż z ściany. Nie wiem tylko na jaką się zdecydować: czy na długą czy na średnią kostkę? Musze wymierzyć, popatrzeć z tarasu i jadę kupić
MirellaB 10:50, 03 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Mirella super plany Zawsze fajniej jak się ma już jakieś konkretne cele. Łatwiej realizować

Tak Aniu, a ja staram się działać ściśle wg.planu

Jak już będzie do końca podjazd zrobiony i trawnik to nawet jak rabaty nie będą dokończone to wszystko będzie lepiej wyglądało
Mogę mieć piękne rabaty, ale jak trawnika nie ma to wszystko wygląda do doopy.
Makao_J 10:51, 03 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Ania do września wszystko musi być zrobione, takie mam założenie. Oby zdrowie pozwoliło

Ja się domyślam że wszystko to zrobicie ale kiedyś coś mówiłaś że w tym roku chcesz przystopować bo potem całą zimę cierpisz z bólu.

I co, już zapomniałaś???
MirellaB 10:52, 03 mar 2016

dominika_ napisał(a)
Znając Ciebie Mirellko, to do maja cała lista będzie odhaczona, może nawet ciut wcześniej

Ha ha ha oj Dominiczko tym razem to jednak mnie przeceniasz
Termin jaki sobie wyznaczyłam to do września
A jak się uda wcześniej to może coś jeszcze dodatkowego zrobię
MirellaB 10:53, 03 mar 2016

szemusia napisał(a)
O planach sezonowych doczytałam - byle tylko pogoda sie wyklarowała, to zaraz ruszymy do pracy
U mnie biało...

Beatka u mnie śnieg stopniał i niech już nie wraca.
Czekam na pierwsze cieplejsze dni i ruszam do ogrodu