Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 10:14, 02 mar 2016

Anusia napisał(a)
Mirella ja bym za wiele nie dosadzała na igiełkowej. Jak będziesz miała za dużo kolorów to fajnie wyglądało. Mogłabyś ewentualnie dosadzić trawy.

Aniu z traw to tylko bym chciałam stipę dosadzić bo sporo już traw tam mam i to w dużych ilościach. Mam miskanty ML, carexy blue zinger, carexy evergold, carexy the beatles i red baron.

Czuję, że z odrobiną czegoś kwitnącego będzie ładniej. Nie chcę przesadzić z ilością, tylko trzy rodzaje
MirellaB 10:15, 02 mar 2016

Makao_J napisał(a)

Na zapalenie krtani to tylko raz dostałam antybiotyk - jak dodatkowo przywiązało się zapalenie oskrzeli. A tak to nigdy.
Na początku jeździłam w środku nocy na zastrzyk na Ostry Dyżur (Nocna Pomoc Medyczna) do szpitala. Później to sama podawałam Pulmicort (steryd) do inhalacji. No i oczywiście dzieciaka w pierzyny i na dwór na spacer kilkuminutowy - o ile to zima była. No i absolutnie nie wolno podawać ciepłych napojów bo krtań jeszcze bardziej spuchnie.

Aniu ja podawałam antybiotyk i zawsze pomagało.
MirellaB 10:18, 02 mar 2016

paulina_ns napisał(a)
Widzę,że u Was dziewczyny też szpital. U mnie najmłodszy zapalenie płuc, gorączka nie do zbicia, noc nieprzespana. Ehh ale jak tu nie chorować jak w jeden dzień jest +10 stopni, a na drugi -1.

Czyli nic nowego, wszyscy chorują
MirellaB 10:26, 02 mar 2016

Makao_J napisał(a)
Mirella a gdybyś na tej rabacie już tylko posadziła coś płożącego, niskiego, co będzie kwitło i zakryje te dziury które na razie są bo wszystko masz niskie.

Np takie żółte coś (chyba rozchodnik)
https://pl.pinterest.com/pin/411446115931001846/

Ania coraz ładniejsze inspiracje wybierasz
To chyba nie są rozchodniki, nie wiem co to może być.

Szczerze mówiąc to ja nie chcę tych pustych miejsc zupełnie wypełniać. Mi się podobają rabaty żwirowe i niech będzie widać kamyczki. Bardziej mi chodzi o wprowadzenie koloru kwitnących kwiatków
MirellaB 10:27, 02 mar 2016

tulucy napisał(a)
A musi być coś z tego, co wymieniłaś? Bo mnie by tam jeżówka pasowała, jakiś jeden kolor wybrać. Ale ja się nie znam i dlatego ciągle przesadzam

Jeżówki też mam w planie tam posadzić, bo mam nasiona, ale one nie zakwitną w tym roku

Jeżówki będą na 100% w przyszłym sezonie
Marga 10:30, 02 mar 2016

Makao_J napisał(a)

... Później to sama podawałam Pulmicort (steryd) do inhalacji. No i oczywiście dzieciaka w pierzyny i na dwór na spacer kilkuminutowy - o ile to zima była. No i absolutnie nie wolno podawać ciepłych napojów bo krtań jeszcze bardziej spuchnie.

No właśnie my też mamy sterydy do inhalacji. Na szczęście u nas to były dopiero początki zapalenia krtani i oskrzeli.
Mirellko, cały czas jesteśmy pod opieką pediatry-pulmonologa, a na lodówce wisi recepta "na wszelki wypadek" na antybiotyk, jak by się coś działo złego, szczególnie podczas weekendu.
Dzisiaj chłopaki czują się zdecydowanie lepiej,a następną kontrolę mamy jutro
Pozdrawiam i dużo zdrówka dla wszystkich chorych Maluszków życzę.
MirellaB 10:56, 02 mar 2016

Marga napisał(a)

No właśnie my też mamy sterydy do inhalacji. Na szczęście u nas to były dopiero początki zapalenia krtani i oskrzeli.
Mirellko, cały czas jesteśmy pod opieką pediatry-pulmonologa, a na lodówce wisi recepta "na wszelki wypadek" na antybiotyk, jak by się coś działo złego, szczególnie podczas weekendu.
Dzisiaj chłopaki czują się zdecydowanie lepiej,a następną kontrolę mamy jutro
Pozdrawiam i dużo zdrówka dla wszystkich chorych Maluszków życzę.

To mnie uspokoiłaś Również mam zawsze receptę w razie konieczności na silniejsze leki.
Trzymajcie się i wracajcie do zdrowia
olga80 10:58, 02 mar 2016

Mirelko moja hortka się nie pokłada nie podwiązywałam jej mam jej zdjęcie ale już przypalone przez słońce więc piękna już nie jest ale zobacz jak stoi

Dodam jeszcze,że wyhodowałam ją z patyczka takiego jednego kijka ma chyba 3 sezon u mnie
iwka 11:06, 02 mar 2016

A to jest zwykła czy ta strong? bo moje zwykłe też piękne, ale niestety trzeba było podwiązywać, po każdym deszczu ciężkie kwiaty i trzeba było strząchać wodę bo inaczej do ziemi były powyginane.
olga80 11:11, 02 mar 2016

nie wiem czy to strong jeszcze wtedy ni pytałam o nazwy, w zeszłym roku stała na baczność