Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

polinka 17:54, 13 mar 2016

szemusia napisał(a)
Dobrze, że choć w domu możemy się cieszyć wiosną O razu człowiekowi lepiej
Mirelka, Ty często wymieniasz hiacynty - co robisz z tymi przekwitniętymi? Może da się je przechować na przyszły rok? Np. teraz po przekwitnięciu do ziemi? Tylko nie wiem, czy zakwitłyby na rabatce...

Beatko ja nie Mirelka ale pozwolę sobie odpowiedzieć
Swoje domowe hiacynty po przekwitnięciu przenoszę do garażu i po zaschnięciu obcinam liście i zostawiam je do jesieni. Na jesień wkopuję do ogrodu i na wiosnę kwitną
polinka 17:55, 13 mar 2016

MirellaB napisał(a)
W domu teraz mam tak

W tym roku królują hiacynty

Mirela pięknie skomponowane dekoracje.
Te białe kwiatuszki świetnie tu wyglądają
Flower1 18:14, 13 mar 2016

Pieknie to wyglada z tym mchem ,chyba kupie bo nie wiem gdzie go znalezc..moja donica jest z zeszlego roku ,na jesien wkopalam ja do ziemi i przykrylam kora ,jakis tydzien temu wykopalam i stoi przed wejsciem ale na noc zakrywam wloknina bo u nas jeszcze zimno..Mirelko a gdzie mozna dostac ten mech ?
szemusia 18:17, 13 mar 2016

polinka napisał(a)

Beatko ja nie Mirelka ale pozwolę sobie odpowiedzieć
Swoje domowe hiacynty po przekwitnięciu przenoszę do garażu i po zaschnięciu obcinam liście i zostawiam je do jesieni. Na jesień wkopuję do ogrodu i na wiosnę kwitną

Dzięki, Polinka za uswiadomienie Pewnie bym wszystkie cebule wyrzuciła, a tak przechowam Bylebym tylko jesienią nie zapomniała ich posadzić
MirellaB 19:54, 13 mar 2016

Dziewczyny wieczorkiem Wam odpiszę
Właśnie wróciłam z zakupów i udało mi się dokupić doniczki. Jedną już taką mam, ale jeszcze dokupiłam do kompletu, żeby na każdym parapecie były w tym samym stylu

Kupiłam jeżówki hmmmm nie wiem czy ładne, ale jeżówek nie mam wcale, te będą pierwsze w moim ogrodzie

hanka_andrus 20:43, 13 mar 2016

Widzę na opakowaniu- jeżówka 2 szt, czyli kupiłaś sadzonki? Jeżeli są w plastykowym pojemniku, natychmiast wysadzaj do gruntu i pierwotnie możesz nawet przykryć to miejsce chociażby włókniną. Bo inaczej się zaparzą i zgniją. A jak chcesz czekać do ciepłego, to wynieś do chłodu ale zrób otwory w pudełku z góry, żeby wentylacja była,
paulina_ns 21:38, 13 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Dziewczyny wieczorkiem Wam odpiszę
Właśnie wróciłam z zakupów i udało mi się dokupić doniczki. Jedną już taką mam, ale jeszcze dokupiłam do kompletu, żeby na każdym parapecie były w tym samym stylu

Kupiłam jeżówki hmmmm nie wiem czy ładne, ale jeżówek nie mam wcale, te będą pierwsze w moim ogrodzie

Mirellko znów widzę super zakupy, chyba gustujesz w bieli Buziaki
wiunia 22:21, 13 mar 2016

Mirelko kupiłam takie same jeżówki i też to będą pierwsze w moim ogrodzie Jeszcze ich nie sadziłam, bo nie jestem pewna czy już?
MirellaB 22:53, 13 mar 2016

Milka napisał(a)
Uwielbiam je
Zaraz sie ogarniam i lece po jakies kwiatki, moze mi sunia ich nie zniszczy, dosc mam samej zieleni

Idę do Ciebie zobaczyć co wykombinowałaś
AnnaCh 22:56, 13 mar 2016

Znowu zakupy? Super, jeżówki kłącza?