Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

agata19762 22:07, 24 mar 2016

Mirello mam pytanie odnośnie tych ciachanych kulek
jesteś pewna, że to danici ?
Ewik 22:41, 24 mar 2016

Mirela - fotki wstawiłam
Doniczkowo śliczne
wiunia 00:09, 25 mar 2016

Mirella podglądam prace ogrodowe i obsadzone donice jednym słowem - pięknie!!!
Iwk4 00:40, 25 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Iwonka bym chciała posadzić 3 sztuki hortensji Anabell na pierwszym poziomie, rozplenice na drugim poziomie- to napewno.
Pozostaje poziom najniższy i nie wiem czy tam dać róże niskie koloru różowego czy carexy ID, czy berberysy np.green carpet.

Zastanawiam się też czy może róże dać bezpośrednio przed hortensjami?

Taki dobór roślin by pasował do pozostałych rabat w przedogródku.

Jedno jest pewne - żadnych zimozielonych iglaków tam nie daję.

Mirelko, czy to o tą rabatę chodzi?

Rozumiem, ze na górze rozplenice, niżej Anabell, a jeśli tak, to na dolnym piętrze widzę ID albo inne trawki
https://pl.pinterest.com/pin/492159065500436644/
https://pl.pinterest.com/pin/322218548319456079/
Różowe róże będą się gryzły z hortkami, jak zrobią się limonkowe. Mnie to denerwowało. Był Zgrzyt
MirellaB 00:45, 25 mar 2016

Iwonka o tą rabatę chodzi.
Inaczej: na gorze w dwóch największych prostokątach Anabelki, niżej rozplenice, a najniżej róże, albo carexy ID. To jest ujęcie rabaty z boku.

Mówisz, że różowe roże do Anabellek nie pasują? Kurcze mi takie kolory bardzo pasują Masz zdjęcie swojego zestawienia?
MirellaB 00:53, 25 mar 2016

olga80 napisał(a)
cięcie to trudna sprawa,ale praktyka czyni mistrza

stokrotki masz cudne

Terenia jak opanuję kulkowanie to pół ogrodu obetnę
MirellaB 00:56, 25 mar 2016

ewa004 napisał(a)
Mirelko ja mam waską rabatę do obsadzenia ,będzie ona w kształcie odwróconego L
Nie posadzę nic piętrowo ,więc myślałam na przemiennie
Mam siedem róż i wplotę pomiędzy nie hortki (Anabelki może ...) i lawendę czy szałwie ....ale nie mogę nigdzie takiego połączenia znaleźć...ale widzi mi się że to może ładnie wygladać

Moim zdaniem będzie wyglądać ok.Szałwia lub lawenda z różami to sprawdzone zestawienie. Iwonka mi pisała, że Anabell jej nie pasowały do różowych róż,był zgrzyt jak Anabelki były zielone.
Mi takie zestawienie pasuje,ale Iwonka bardziej doświadczona u dobre oko ma
Muszę o fotki podpytać to ocenię
MirellaB 00:59, 25 mar 2016

paulina_ns napisał(a)
Mirellka Ty już danice ścinasz? Ja ostatnio się zastanawiałam, ale myślałam,że jeszcze za wcześniej. Lubię ciąć swoje, zwłaszcza po zimie, zawsze mają taki brązowy kolor, a po obcieciu pojawia się ładna zieleń. Ja ścinam swoje elektrycznymi nożycami i jakoś to idzie, Twoje widzę wygolone zawodowo

Dziękuję za pochwałę

Tak mnie naszło na ich cięcie, bo poczochrane okropnie i mnie denerwowały, a i nowy sprzęt chciałam wypróbować
MirellaB 01:01, 25 mar 2016

Napia napisał(a)
Elegancko wyszły brukowe ścieżki. Naprawdę miałaś szczęście, że taką sprawdzoną i kulturalną ekipę trafiłaś. To jednak wyjątek

Niebieskie bratki to moje ulubione. Na razie jednak jeszcze nie mam, będę podziwić u Ciebie

Na tę nowa rabatkę chcesz posadzić Anabelki? One lubią się pokładać. Wiesz o tym?

Aga wiem, że lubią się pokładać, będę podwiązywała
MirellaB 01:03, 25 mar 2016

agata19762 napisał(a)
Mirello mam pytanie odnośnie tych ciachanych kulek
jesteś pewna, że to danici ?

Bardziej chyba Golden Globe
A jak Ty sądzisz?