Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 19:49, 24 mar 2016

zoja napisał(a)
kulki całkiem ładne
ja się na ciachaniu nie znam zawsze wszystko "na oko" robię

tylko tak patrzę na nóżki tych dwóch od lewej strony - nie za wysoko podcięłaś? tzn. ta trzeci ma ładny pieniek a te są gałązkowe - nie można ich jakoś "ujednolicić"?

Masz rację takie są. Nie chciałam za dużo wycinać, bo za chwilę odrosną i tak nie będzie za bardzo widać Muszę je golić od dołu, bo są posiusiane przez pieski.
MirellaB 19:51, 24 mar 2016

Anusia napisał(a)
Z cięciem poszło Ci nie żle. Ja mam posadzone trzy buksikowe kule. Jak zrobi się cieplej to podetnęje delikatnie. Jeszcze nigdy nie cięłam w taki sposób, więc się okaże. Jeszcze zetniesz dwa razy i dojdziesz do perfekcji.

Ciekawe Aniu jak Tobie będzie szło kulkowanie? Zrób zdjęcia porównawcze

To prawda każde kolejne cięcie wychodzi lepiej
Marga 20:02, 24 mar 2016

Super wyszła pieskowa autostrada! Mirelko, nie napisałaś jak psiaki zareagowały na nowy chodnik. Podoba im się?
Oczarowana Twoimi stokrotkami postanowiłam sobie zrobić podobną dekorację i du.a blada, bo albo nie ma w CO albo jakieś same bidy zostały w obi :/ Może jutro gdzieś znajdę.
ewa004 20:31, 24 mar 2016

Ja zamówiłam the Fairy i miałam je w szpaler posadzić ,ale teraz myslę czy nie zrobić mieszanki z hortkami ....
Masz Mirelko jakieś inspiracje ?
MirellaB 20:31, 24 mar 2016

Marga napisał(a)
Super wyszła pieskowa autostrada! Mirelko, nie napisałaś jak psiaki zareagowały na nowy chodnik. Podoba im się?
Oczarowana Twoimi stokrotkami postanowiłam sobie zrobić podobną dekorację i du.a blada, bo albo nie ma w CO albo jakieś same bidy zostały w obi :/ Może jutro gdzieś znajdę.

Psiaki biegają jak szalone, chyba im się podoba Nie zauważyłam, żeby inny tor do biegania obrały

Przed świętami pewnie kwiatki wykupione. Spokojnie kupisz po świętach i owiele taniej

Dwa tygodnie temu bratki w tej samej kwiaciarni kosztowały 1,30, a w tym tygodniu 1,80.
MirellaB 20:35, 24 mar 2016

ewa004 napisał(a)
Ja zamówiłam the Fairy i miałam je w szpaler posadzić ,ale teraz myslę czy nie zrobić mieszanki z hortkami ....
Masz Mirelko jakieś inspiracje ?

Ewcia zobacz u mnie na stronie 722, Ania linki z inspiracjami wstawiła.

Też właśnie myślę o różowych różach do hortek. A Ty jakie chcesz hortensje z różami? Ja stawiam na Anabell
olga80 21:05, 24 mar 2016

cięcie to trudna sprawa,ale praktyka czyni mistrza

stokrotki masz cudne
ewa004 21:13, 24 mar 2016

Mirelko ja mam waską rabatę do obsadzenia ,będzie ona w kształcie odwróconego L
Nie posadzę nic piętrowo ,więc myślałam na przemiennie
Mam siedem róż i wplotę pomiędzy nie hortki (Anabelki może ...) i lawendę czy szałwie ....ale nie mogę nigdzie takiego połączenia znaleźć...ale widzi mi się że to może ładnie wygladać
paulina_ns 21:15, 24 mar 2016

Mirellka Ty już danice ścinasz? Ja ostatnio się zastanawiałam, ale myślałam,że jeszcze za wcześniej. Lubię ciąć swoje, zwłaszcza po zimie, zawsze mają taki brązowy kolor, a po obcieciu pojawia się ładna zieleń. Ja ścinam swoje elektrycznymi nożycami i jakoś to idzie, Twoje widzę wygolone zawodowo
Napia 22:00, 24 mar 2016

Elegancko wyszły brukowe ścieżki. Naprawdę miałaś szczęście, że taką sprawdzoną i kulturalną ekipę trafiłaś. To jednak wyjątek

Niebieskie bratki to moje ulubione. Na razie jednak jeszcze nie mam, będę podziwić u Ciebie

Na tę nowa rabatkę chcesz posadzić Anabelki? One lubią się pokładać. Wiesz o tym?