Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 12:58, 04 maj 2016

lindsay80 napisał(a)
miejmy nadzieję, że przymrozkow już nie będzie, ja bym sadziła, nie ma na co czekać.

Do "Zimnej Zośki" to rożnie jeszcze może być, ale też liczę, że przymrozków już nie będzie
MirellaB 13:00, 04 maj 2016

Zana napisał(a)
Mirelka, jak wyglądają teraz Twoje hortensje ogrodowe? Wypuszczają listki na ubiegłorocznych pędach?. Bo na moich kurka wodna żadnych pąków liściowych nie widać, ale odbijają od korzenia. To nie wiem czy kwiaty w tym roku zobaczę

Rożnie wyglądają. Na jednych są liście, a na innych nie, jeszcze inne wypuszczają od dołu. Trzeba dać im jeszcze czas
Makao_J 13:02, 04 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Ok
Dzisiaj trochę deszczowo. Poczekam, aż przestanie padać

U mnie na razie cieplutko. Ale wczoraj po południu lało mocno co bardzo mnie cieszyło bo bardzo dużo roślin przesadzałam i sadziłam nowe.
Mixtoorka 13:02, 04 maj 2016

Mirella jaka pogoda u Ciebie ? U nas dziś paskudnie. Posadz hortensje, lepiej im w gruncie, będzie dobrze. Najwyżej coś narzucisz Klona muszę wysadzić a mi się nosa nie chce z domu wystawic...he he
Zana 13:02, 04 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Rożnie wyglądają. Na jednych są liście, a na innych nie, jeszcze inne wypuszczają od dołu. Trzeba dać im jeszcze czas

Ale że myślisz, że na tych pędach co jeszcze łyse to jest szansa na liście? One wyglądają na całkiem suche i już prawie je chciałam ciąć.
iwka 13:09, 04 maj 2016

Zana napisał(a)

Ale że myślisz, że na tych pędach co jeszcze łyse to jest szansa na liście? One wyglądają na całkiem suche i już prawie je chciałam ciąć.
moja też sucha jak siano, od dołu się zieleni, czekam z cięciem ale na 100% nic już z tych suchych nie odbije, na kwitnienie też nie liczę co roku robiłam stroisz z gałązek i wiosną na tych pędach było już pełni listków i widać było że żyje, coś mnie podkusiło nie okrywać, zrobiłam tylko kopczyk.
Zana 13:16, 04 maj 2016

iwka napisał(a)
moja też sucha jak siano, od dołu się zieleni, czekam z cięciem ale na 100% nic już z tych suchych nie odbije, na kwitnienie też nie liczę co roku robiłam stroisz z gałązek i wiosną na tych pędach było już pełni listków i widać było że żyje, coś mnie podkusiło nie okrywać, zrobiłam tylko kopczyk.

Dzięki Iwonka, ja swoich jesienią 2014 roku też nie okrywałam, a to była wtedy ich pierwsza zima u mnie, i pięknie wypuściły liście i kwitły. Więc w ubiegłym roku też ich nie okryłam a tu taki zonk!

Kucze, z rozpędu napisałam Mirelka zamiast Iwonka, sorki już poprawiłam
ewa004 14:06, 04 maj 2016

U mnie tez pada ,ale dobrze bardzo sucho było .
Może dzisiaj przywiozę swoje bukszpany rozczochrańce
W obawie żeby mi nie sprzedała zapłaciłam i teraz mogę odebrać kiedy chcę
MirellaB 15:02, 04 maj 2016

Makao_J napisał(a)

U mnie na razie cieplutko. Ale wczoraj po południu lało mocno co bardzo mnie cieszyło bo bardzo dużo roślin przesadzałam i sadziłam nowe.

Deszcz się przyda. U mnie też sucho. Kilka razy już cały ogród podlewałam. Trawa fajnie rośnie po tym deszczu w oczach
MirellaB 15:04, 04 maj 2016

Mixtoorka napisał(a)
Mirella jaka pogoda u Ciebie ? U nas dziś paskudnie. Posadz hortensje, lepiej im w gruncie, będzie dobrze. Najwyżej coś narzucisz Klona muszę wysadzić a mi się nosa nie chce z domu wystawic...he he

Karolka teraz się przejaśnia
Czekam na eMa i może coś uda mi się dzisiaj posadzić