Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

paulina_ns 12:18, 24 kwi 2016

Aniu śliczne te Twoje tulipanki, u mnie na razie kwitną czerwone i żółte, ale może i lepiej, bo te przekwitna to zakwitna następne U mnie w tym roku te posadzone 3 lata temu namnozyly się strasznie, co mnie bardzo cieszy zobaczymy jak będzie w przyszłym roku . Buziaki
Anusia 21:38, 24 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Aniu, ale czy ją się wysiewa od razu do gruntu czy trzeba znowu w domu do doniczek i pikować?
Pikowanie nawet lubię, ale stwierdziłam, że nie chce mi się już w to bawić.

Trzeba ją pikować. Ostróżka nie jest problemowa, lubi wodę i cała filozofia
Anusia 21:46, 24 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
Aniu śliczne te Twoje tulipanki, u mnie na razie kwitną czerwone i żółte, ale może i lepiej, bo te przekwitna to zakwitna następne U mnie w tym roku te posadzone 3 lata temu namnozyly się strasznie, co mnie bardzo cieszy zobaczymy jak będzie w przyszłym roku . Buziaki

Pogoda niestety nie sprzyja. Tulipany nie chcą się otwierać. A szkoda, może jak te deszcze przejdą to wreszcie się ociepli, oby.
Anusia 21:59, 24 kwi 2016

Wybrałam się na Targi w Starym Polu. Szału nie było, dodatkowo aura nie sprzyjała dłuższym spacerom. Oto krótka fotorelacja.

Moją uwagę przykół żarnowiec. Nie kupiłam, trzymałam się listy.

Póżniej clematisy, też ich nie miałam na swojej liście zakupów.

Oraz magnolia, nie było na niej ceny, ale pewnie tanio nie było.

Anusia 22:04, 24 kwi 2016

Wreszcie dojrzałam upragnione cisy'Wojtek' Cena mnie rozłożyła 18 ziko za sztukę. Popatrzyłam sobie na nie, lekko zniesmaczona. Wysokie może i były ale takie chudziny, że na szpaler przy tarasie to takich z 15 byłoby mało.

Anusia 22:12, 24 kwi 2016

Alejkę dalej wypatrzyłam nieco inny gatunek, jedne były bardziej zielone o tej samej nazwie Hiksi ale o połowę droższe a drugie nieco jaśniejsze po 10 zł za sztukę. Długo sę zastanawiałam, chciałam się dowiedzieć dlaczego są bardziej zielone. Odpowiedz była prozaicznie prosta dostały więcej 'papu'. Może troszkę były wyższe. Wybrałam największe okazy w ilości sztuk 8. Tak oto znalazły się w moim domu

Anusia 22:12, 24 kwi 2016

Dubeklek. Wstawiam moje jeżówki. Dzielnie przetrwały pierwszą zimę.

MirellaB 22:19, 24 kwi 2016

Czyli po ile te cisy kupiłaś?

Jeżówki już takie duże masz, one były sadzone w tym roku?
Anusia 22:23, 24 kwi 2016

Mirella cisy kupiłam po 10 zł za sztukę.

Jeżówki z zeeszłego roku są. Posiałam wiosną do doniczek, popikowałam i poszły w grunt. Zdążyły jeszcze zakwitnąć Teraz widzę, że nawet wypuściły więcej liści, czyli rozmnożyłyły się nieco.
Anusia 07:27, 25 kwi 2016

Witam się z rana, u nas spory przymrozek, jestem w szoku. Mój tulipek kolejny dla Was.