Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

LyraBea 08:34, 25 kwi 2016

U mnie też. Cudem nie zmarnowałam kilku roślin, które zaczęłam hartować. Coś mnie tknęło żeby wieczorem je wtargać do garażu.
A wczoraj co chwila padał grad i to dosyć spory. Dobrze, że listeczki na krzaczkach małe, to nie po marnował.
Śliczny tulipanek <-@
Dzień dobry. Miłego dnia.
MirellaB 19:17, 25 kwi 2016

Faktycznie ten tulipan podobny do moich, chyba trochę ciemniejszy

Ania widziałam dzisiaj w ogrodniczej piękne smagliczki białe
Warmia 19:30, 25 kwi 2016

Anusia napisał(a)
Mirella cisy kupiłam po 10 zł za sztukę.

Jeżówki z zeeszłego roku są. Posiałam wiosną do doniczek, popikowałam i poszły w grunt. Zdążyły jeszcze zakwitnąć Teraz widzę, że nawet wypuściły więcej liści, czyli rozmnożyłyły się nieco.

Czyli moje jeżówki szlag trafił, bo nic z ziemi na razie nie wyszło.
Iwk4 21:21, 25 kwi 2016

Ładne cisy kupiłaś.
Nie ma co szaleć, tracimy czas na forum, ale bynajmniej wiemy, co chcemy kupić. Już mniej chaotycznie robimy zakupy
Ja ostatnio szukałam cyprysik groszkowy Filifera Aurera Nana i żadne zastępstwo, które pani mi proponowała, mnie nie usatysfakcjonowało...
AnnaCh 23:13, 25 kwi 2016

Aniu, bardzo ładne cisy
Pozdrawiam
Anusia 07:21, 26 kwi 2016

LyraBea napisał(a)
U mnie też. Cudem nie zmarnowałam kilku roślin, które zaczęłam hartować. Coś mnie tknęło żeby wieczorem je wtargać do garażu.
A wczoraj co chwila padał grad i to dosyć spory. Dobrze, że listeczki na krzaczkach małe, to nie po marnował.
Śliczny tulipanek <-@
Dzień dobry. Miłego dnia.

Dzisiejszy poranek też mrożny. Termomert wskazywał zero a szron taki, jakby trzy stopnie na minusie. Wrr
Anusia 07:24, 26 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Faktycznie ten tulipan podobny do moich, chyba trochę ciemniejszy

Ania widziałam dzisiaj w ogrodniczej piękne smagliczki białe

Mirella na smagliczkę jeszcze za wcześnie, nie śpiesz się. Poranne temperatury zniszczą roślinę. Ja planowałam smagliczkę wysiać w grunt pod koniec tego tygodnia. Niestey nie podobają mi się przymrozki. Opóżnię wysiew o tydzień.
Anusia 07:26, 26 kwi 2016

Warmia napisał(a)

Czyli moje jeżówki szlag trafił, bo nic z ziemi na razie nie wyszło.

Buu szkoda. Moje przetrwały trzy sztuki. Dwie, które nie zakwitły jesenią też poszły. ;/
Anusia 07:38, 26 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Ładne cisy kupiłaś.
Nie ma co szaleć, tracimy czas na forum, ale bynajmniej wiemy, co chcemy kupić. Już mniej chaotycznie robimy zakupy
Ja ostatnio szukałam cyprysik groszkowy Filifera Aurera Nana i żadne zastępstwo, które pani mi proponowała, mnie nie usatysfakcjonowało...

Dziękuję
Dokładnie tak jest. Ja jak zobaczyłam na żywo 'Wojtka' ogólnie jest ładny ale nie stać mnie na nie. Potrzebowałabym jeszcze raz taką ilość na ten kawałek przy tarasie. Myślę, że dobrze zrobiłam decydując się na Hicksii bo tak właściwie pisze się.
Anusia 07:39, 26 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Aniu, bardzo ładne cisy
Pozdrawiam

Aniu dziękuję, zaglądam do Ciebie regularnie, macham