Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 20:55, 27 wrz 2016

Ania tuje w kwietniu skończyły dwa lata Jak sadziłam były może troszkę większe od twoich. No ale u Ciebie w rok tak podrosły, że ja mam taki efekt po dwóch latach
Anusia 21:18, 27 wrz 2016

Ostróżki jeszcze kwitną.

Róże Solo jeszcze do niedawna dawały swój popis.

MirellaB 21:30, 27 wrz 2016

Ogród coraz piękniejszy
Iwk4 22:56, 27 wrz 2016

Pięknie na folkowej.
Tuje - cierpliwie czekam, aż moje tak podrosną
Ewa777 06:32, 28 wrz 2016

Anusia napisał(a)

A dziękuję Tereniu.

Ten sezon był deszczowy. Tuje podrosły i to znacznie. Rabata folkowa żyje swoim życiem a rozsiane turki pod wpływem nadmiaru wody wyglądają niczym drzewa. Efekt nie ogrodowiskowy

Może nieogordowiskowy, ale super wyglądają te poduchy
Wszystko u Ciebie pięknie rośnie
BASIA8 09:20, 28 wrz 2016

Anusia napisał(a)

A dziękuję Tereniu.

Ten sezon był deszczowy. Tuje podrosły i to znacznie. Rabata folkowa żyje swoim życiem a rozsiane turki pod wpływem nadmiaru wody wyglądają niczym drzewa. Efekt nie ogrodowiskowy

Hej Anusia Długo nie byłam u Ciebie, ale ogródeczek wygląda pięknie. Super rabatki wyglądają. Jak dla Mnie efekt jest iście ogrodowiskowy Buziolki ślę Kochana.
LyraBea 09:26, 28 wrz 2016

Ślicznie wyglądają te turki! Gdy wczoraj zerknęłam na nie z komórki, zanim doczytałam zastanawiałam się, co to za pięknie wybarwione poduchy krzaków. Turki są wdzięcznymi kwiatkami. W tm roku miałam posadzić takie drobnokwiatowe, ale zapomniałam i nasiona leżą.
Pozdrawiam Anusia.
dominika_ 10:41, 28 wrz 2016

ja tam nie wiem czy ogrodowiskowy czy nie, dla mnie najważniejsze by same czuć się dobrze w swoim ogrodzie. Siebie zadowolić się uda, a wszystkich dookola- niewykonalne.
Ja się dobrze czuję spacerując po Twoich włościach
Joku 20:33, 28 wrz 2016

Turki rzeczywiście tobie urosły. Fajnie wyglądają takie poduchy. Kiedyś siałam odmianę Lulu, taką o drobniutkich żółtych kwiatach. Znasz ją?
Anusia 21:27, 28 wrz 2016

Mirella robię co mogę. W tym roku nie damy rady zrealizować naszych planów ale od czego jest następny

Iwonko ja bym chciała aby tuje już sięgały równo z płotem bo dom mi wyrósł nagle i to z tarasem w moją stronę, na ogród. Nowi sąsiedzi mili nie mogę nic złego powiedzieć. Niestety nasze działki są zbyt małe i ta przestrzeń prywatności w tym momencie się bardzo zawęziła.

Ewa turki ogromne a one przecież o niskiej odmianie. Miały tylko jesienią tak 'majaczyć' pomarańczowym kolorem a wyszło tak, że na skalniaku wyparły smagliczkę a reszta jak widać jak drzewa

Basiu ja też zrobiłam sobie przerwę od O. Musiałam zając się innymi sprawami a ogród zszedł na drugi plan.Macham do Ciebie z krzyżackiego grodu

Beata pewnie kupiłaś aksamitkę Lulu. Piękna jest. Ja miałam w zeszłym roku jeden krzaczek. Zebrałam nasiona ale nie wzeszLy. Z doświadczenia wiem, że są trudniejsze w uprawie. Czasami potrafią wysiać się a niekiedy giną bezpowrotnie.