Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 07:30, 19 lip 2017

Mirella dobrze pamiętasz właśnie jest zrobiona przez mojego e-M. Masz w domu budowlańca, więc szkoda kasy na gotowe. Drut można kupić, wygiąć i dodać śróbki z podkładkami za grosze. jak opadną liście a łodygi zrobią się zdrewniałe wyciągnę i schowam podporę. Założę wiosną jak będzie wypuszczała nowe liście. Ogólnie zaóważyłam, że Anabelka zrobiła się sztywniejsza ma trochę drobniejszy kwiatostan. To lepsze dla niej, nie jest tak obciążona.
olga80 10:54, 20 lip 2017

Aniu ogród pięknieje z każdym sezonem Jaką masz gipsówkę bo ja mam jakąś wysoką i muszę ją usunąć bo strasznie mi róże zagłusza.Smagliczkę uwielbiam za jej zapach w przyszłym roku posieję w donice na taras i na schody.
MirellaB 11:16, 20 lip 2017

Mój eM ogrodowo ogranicza się do koszenia trawy Może sama bym takie podpory zrobiła, tylko jak drut wygiąć w półkole?
mirkaka 14:07, 20 lip 2017

Aniu, ślicznie u Ciebie, róże na murku zachwycają, cudny szpaler się zrobił A anabelka przy tarasie daje taki klimat i masz chyba obok jeszcze języczkę?
Też bym chciała mieć przy tarasie taką anabel ale u mnie patelnia..
Anusia 06:41, 21 lip 2017

olga80 napisał(a)
Aniu ogród pięknieje z każdym sezonem Jaką masz gipsówkę bo ja mam jakąś wysoką i muszę ją usunąć bo strasznie mi róże zagłusza.Smagliczkę uwielbiam za jej zapach w przyszłym roku posieję w donice na taras i na schody.

Tereniu dokładnie nie pamiętam jaka to gipsówka. Ona jest wyższa od smagliczki ale wraz z nią tworzy doskonały duet. Na skalniaku pasuje idealnie. Twoja musi być wybitnie wysoka skoro mocno przysłania róże.
Anusia 06:45, 21 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Mój eM ogrodowo ogranicza się do koszenia trawy Może sama bym takie podpory zrobiła, tylko jak drut wygiąć w półkole?

Mirella tutaj potrzebna jest męską ręka bo drut tak łatwo się nie wygina. Mój e-M okręcił go na takiej róże kanalizacyjnej hihi. Pozostałość po budowie Trochę siły trzeba mieć, niestety. Sama nie dasz rady.
Anusia 06:57, 21 lip 2017

mirkaka napisał(a)
Aniu, ślicznie u Ciebie, róże na murku zachwycają, cudny szpaler się zrobił A anabelka przy tarasie daje taki klimat i masz chyba obok jeszcze języczkę?
Też bym chciała mieć przy tarasie taką anabel ale u mnie patelnia..

Mireczko ze względu na tę patelnie, która niestety jest też i u mnie wszystkie hortensje posadziłam w tym miejscu. Od godziny 14 mają cień. Wtedy mogą odpocząć od słońca. W tym roku za wiele upalnych dni nie ma, więc dają sobie radę. Nawet tak często nie podlewam jak to wcześniej bywało. Dzisiaj w nocy spadł deszcz, podlewać nie muszę. Jak pamiętasz moja Anaabl też po poparzeniach. To jej czwarty sezon. W pierwszym roku nie wiedziałam na jakim stanowisku ma rosnąć posadziłam w słońcu i spaliłam ja na amen. Jesienią przeprowadziłam ją właśnie w to miejsce. W kolejnym roku po zmianie miejsca nie zakwitła. Dopiero w zeszłym roku była jej premiera a teraz po raz kolejny.
Anusia 07:26, 21 lip 2017

Jeżówki

Anusia 07:30, 21 lip 2017

Budleja, trzeci sezon.

Widok ogólny

Anusia 07:35, 21 lip 2017

Folk