Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

MirellaB 00:57, 23 lip 2017

Anusia napisał(a)

Mirella tutaj potrzebna jest męską ręka bo drut tak łatwo się nie wygina. Mój e-M okręcił go na takiej róże kanalizacyjnej hihi. Pozostałość po budowie Trochę siły trzeba mieć, niestety. Sama nie dasz rady.

Skoro tak mówisz to pewnie nie dam jednak rady
Zaczynam temat nadawać eMowi i chyba pomoże
MirellaB 00:59, 23 lip 2017

Wszędzie zachwycam się jeżówkami - u Ciebie również
Mimo, że mam ich sporo to lubię oglądać u innych
Gardener27 17:53, 27 lip 2017

Aniu kolorowe lato w Twoim ogrodzie. Bukietowe dają czasu, róże na murku też ładnie się obsypały kwiatami, byliny zachwycają swym bogactwem.
Pegasusa siałaś w tym roku ?
mirkaka 07:44, 28 lip 2017

Anusia napisał(a)

Nie ma sprawy jak będzie coś to zarezerwuję Suszę też nasionka łubinu w kolorze białym Jakby co to też będę miała.

Bardzo Ci dziękuję nasionka białego łubinu też chętnie przyjmę
Chcesz w podzięce hortensje ogrodową?
Będziesz u Ewy 19.08 na spotkaniu ?
Anusia 06:58, 31 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Wszędzie zachwycam się jeżówkami - u Ciebie również
Mimo, że mam ich sporo to lubię oglądać u innych

Ja żałuję, że nie dosadziłam wiosną. Przynajmniej jak nie w tym sezonie to w przyszłym roku miałabym rozrośnięte nowe krzaczki. Mam zdecydowanie za mało jeżówek.

paulina_ns 07:00, 31 lip 2017

Aniu ale Ty masz śliczne różnorodności u siebie pięknie Ci rośliny rosną i jak bujnie u Ciebie już w tym roku
Anusia 07:08, 31 lip 2017

Gardener27 napisał(a)
Aniu kolorowe lato w Twoim ogrodzie. Bukietowe dają czasu, róże na murku też ładnie się obsypały kwiatami, byliny zachwycają swym bogactwem.
Pegasusa siałaś w tym roku ?

Dziękuję za pochwały. Powoli realizuję swój plan. Z hortensji jestem bardzo zadowolona. Osiągnęły docelową wysokość czyli doszły do parapetu.
Pgassus oczywiście rozrasta się. Myślę, ze w połowie sierpnia będzie miał swój pokaz. Posadziłam szpaler przy płocie. Zdjęcia z tygodnia gdy było szaro i buro a deszcz siąpił bez przerwy.

MirellaB 07:10, 31 lip 2017

Przy płocie gdzie rośnie ta trawa nie będziesz miała zielonego tła z tujek?
Anusia 07:22, 31 lip 2017

Mirella tujki są posadzone kawałek dalej tworzą szpaler. Za płotem sąsiadka ma posadzone drzewka owocowe a u mnie iglaki tylko są jeszcze małe. Będą tworzyły taki zakątek. W zakątku rosną dwa serby, dwa świerki pospolite, perukowiec, berberys oraz świerk kłujący z budleją.

Anusia 07:36, 31 lip 2017

mirkaka napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję nasionka białego łubinu też chętnie przyjmę
Chcesz w podzięce hortensje ogrodową?
Będziesz u Ewy 19.08 na spotkaniu ?

O spotkanie się szykuje, jeszcze nic nie wiem. W dodatku zaczęliśmy podjazd, podbudowa jest zrobiona a znajomy kładzie nam po pracy i tylko w wekendy. Kolejny etap po 10tym. Nasionka łubinu mam pod dostatkiem Będziemy w kontakcie także bliżej tego terminu dam znać.
Hortensji ogrodowych niem mam i nie mam z nimi doświadczenia. Troche się boję bo u mnie sama patelnia i mogłaby się przypalić. Na przed ogródek bo tam będę miała kawałek cienia, planuję zakupić Phantoma.

Moje limki dla Ciebie.