Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 07:40, 31 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Aniu ale Ty masz śliczne różnorodności u siebie pięknie Ci rośliny rosną i jak bujnie u Ciebie już w tym roku

Paulinko jest już lepiej, roslin coraz więcej. staram się kupować bardziej przemyślanie, aby za wiele nie przesadzać ale tego nie da się uniknąć. Wiosną rodzi się nowy plan i.. wiesz
olga80 13:39, 31 lip 2017

Anka u Ciebie naprawdę już ogród pokazuje swój urok.Roślinki potrzebują czasu na nabranie masy.Jeżówek też czuję niedosyt.
paulina_ns 14:09, 31 lip 2017

Anusia napisał(a)

Paulinko jest już lepiej, roslin coraz więcej. staram się kupować bardziej przemyślanie, aby za wiele nie przesadzać ale tego nie da się uniknąć. Wiosną rodzi się nowy plan i.. wiesz

Te nasze plany... ja mam kilka miejsc w ogrodzie, których powiedziałam,że nie ruszam choćby nie wiem co, a kilka innych mnie drażni i wciąż intensywnie nad nimi myślę, ale na spokojnie na pewno już nie w tym roku
Warmia 19:46, 31 lip 2017

Anusia napisał(a)

W tym roku pegasusa będziemy podziwiać u Ciebie. Masz już bardzo ładne kępy. U mnie już niektóre zaczynają kwitnąć, ale nie będą takie okazałe jak rok temu. Chyba, że mnie jeszcze zaskoczą
MirellaB 21:50, 31 lip 2017

Kiedyś w Mai w ogrodzie polecali takie mieszane rośliny przy płocie. Ja częściowo też tak miałam, ale wszystko w tym roku zlikwidowałam na rzecz jednakowych tujek

Ania piękne masz limki Czy też masz je podparte?

Pokazywałam eMowi Twoje podpory własnoręcznie robione. Nic nie mówił, a to znaczy, że jest szansa na to, że będę też takie miała
Anusia 07:17, 01 sie 2017

olga80 napisał(a)
Anka u Ciebie naprawdę już ogród pokazuje swój urok.Roślinki potrzebują czasu na nabranie masy.Jeżówek też czuję niedosyt.

Na tej rabacie jest trochę miejsca i planuję dokupić jeżówkę Raspbery chyba tak się ona nazywa. Wczoraj zrobiłam przegląd roślin na zakątku z iglakami i stwierdziłam, że niektóre rośliny będę musiała przesadzić ponieważ świerki powypuszczały spore odrosty. W przyszłym roku będzie im ciasno.
Anusia 07:20, 01 sie 2017

paulina_ns napisał(a)

Te nasze plany... ja mam kilka miejsc w ogrodzie, których powiedziałam,że nie ruszam choćby nie wiem co, a kilka innych mnie drażni i wciąż intensywnie nad nimi myślę, ale na spokojnie na pewno już nie w tym roku

Ja mam w planie ale to też w przyszłym roku przebudować folkową no i przed ogródek. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na pewno jako pierwsze prace będą prowadzone na przodzie zobaczymy na ile starczy czasu i sił.
Anusia 07:23, 01 sie 2017

Warmia napisał(a)

W tym roku pegasusa będziemy podziwiać u Ciebie. Masz już bardzo ładne kępy. U mnie już niektóre zaczynają kwitnąć, ale nie będą takie okazałe jak rok temu. Chyba, że mnie jeszcze zaskoczą

Marta moje też nie są tak dorodne jak zeszłoroczna jedyna kępa, która naprawdę robiła wrażenie. Tutaj każda składa z dwóch a nawet trzech sadzonek. Jeszcze trochę a zacznie wypuszczać kłosy.
Anusia 07:32, 01 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Kiedyś w Mai w ogrodzie polecali takie mieszane rośliny przy płocie. Ja częściowo też tak miałam, ale wszystko w tym roku zlikwidowałam na rzecz jednakowych tujek

Ania piękne masz limki Czy też masz je podparte?

Pokazywałam eMowi Twoje podpory własnoręcznie robione. Nic nie mówił, a to znaczy, że jest szansa na to, że będę też takie miała

Limki nie maja podpór one są dość sztywne. Pień wygląda jak drzewo a łodygi jak krzewy. Ciekawa jestem jak kupię Phantoma czy też tak wyrośnie. Liczę na to, że tak.
Mam jeszcze na folkowej dwa cyprysiki, które koniecznie muszę z folkowej wysadzić i prawdopodobnie wypełnią miejsce obecnie które zajmuje Pegassus. Jeszcze przez jakiś czas na tej rabacie będzie się działo. na razie jest tak jak jest.
Anusia 07:39, 01 sie 2017

Tymczasem na folkowej