Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Ewa777 20:16, 11 kwi 2018

A jak u Ciebie przezimowały żurawki? U mnie okropnie - nie ma żadnego listka, same kikuty.
Anusia 21:46, 11 kwi 2018

mirkaka napisał(a)
Tyrasz i mąż też ale buzie się śmieją zapewne
U mnie ciągle końca nie widać, najbardziej nie chce mi się ciąć kulek bukszpanowych zagrzybionych, patrzę na nie najchętniej bym je wywaliła a tyle lat je hodowałam

Trochę muszę porobić, bo inaczej zielsko mnie pokona. Tym bardziej, że nie inwestuje w tym roku w korę.
Ja mam rośliny po kilka lat dopiero i też nie wyobrażam sobie je usunąć. Chyba, że zupełnie padną.
Anusia 21:51, 11 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)
A jak u Ciebie przezimowały żurawki? U mnie okropnie - nie ma żadnego listka, same kikuty.

Ewa z żurawkami jest marnie. Wypiętrzyły się. Najgorzej wyglądają na murku. Takie zeschnięte. Oczyściłam wstępnie. Niektóre coś pokazują. Chyba trzeba jeszcze dać im czas. Długa zima, więc pewnie póżna regeneracja.
anabuko1 22:34, 12 kwi 2018

U mnie pół na pół z zurawkami.
Tj.pół normalnie przezimowalo.A pół też kikuty.
Urszulla 09:02, 13 kwi 2018

Na temat żurawek najwięcej wie Łuki. U siebie zostawiłam tylko marmoladę i jedną bordową, które się nie wypiętrzają zbyt szybko i zawsze są ładne. A jedną Lime, którą ma eksmisję od kilku lat przeniosłem, podzieliłam po raz ostatni. Wczoraj widziałam jak się do niej coś dostało. Wyglądało jak larwa opuchlaka tylko jakąś jasno ziel miała odcień chyba to była gąsienica.
Anusia 10:29, 15 kwi 2018

anabuko1 napisał(a)
U mnie pół na pół z zurawkami.
Tj.pół normalnie przezimowalo.A pół też kikuty.

Melduję, że żurawki mają się lepiej. Zaczynają ożywać ale nie wszystkie. Ciepełko zagościło, więc szanse na regeneracje są.
Anusia 10:34, 15 kwi 2018

Urszulla napisał(a)
Na temat żurawek najwięcej wie Łuki. U siebie zostawiłam tylko marmoladę i jedną bordową, które się nie wypiętrzają zbyt szybko i zawsze są ładne. A jedną Lime, którą ma eksmisję od kilku lat przeniosłem, podzieliłam po raz ostatni. Wczoraj widziałam jak się do niej coś dostało. Wyglądało jak larwa opuchlaka tylko jakąś jasno ziel miała odcień chyba to była gąsienica.

Ble ja nie lubię larw i wszelkiej maści robactwa.
Tak wiem Łuki jest specjalistą od żurawek. Jeszcze daję im szansę.
Anusia 10:39, 15 kwi 2018

W piątek wyryłam ten kawałek z wszelkiej maści trawy pod chodnik. Rąk nie czuje.

Anusia 10:45, 15 kwi 2018

Wczoraj prace ruszyły pełna parą. E-M pod nadzorem Jarka zaczął kłaść kostkę przy tarasie. Dzięki temu zabiegowi dolna część tarasu będzie czystsza. Zawsze po deszczu cały dół jest ubłocony. To mnie irytowało.

Jarecki w akcji.

Anusia 10:49, 15 kwi 2018

Efekt końcowy. Zdjęcia robione wieczorem.