Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

malgorzata_s... 15:46, 17 maj 2018

Aniu pięknie z ta kostką ogród się prezentujeŁaweczka w bzach,super będzie
anabuko1 16:22, 17 maj 2018

Będą bzowe rozmyślania na ławeczce.
Boryka ma paki ? ogrodowa chyba ?
paulina_ns 17:15, 17 maj 2018

Aniu, ale ładnie się u Ciebie zrobiło z tą kostką , no i ta ławeczka super, fajnie Ci rośliny rosną, pada u Ciebie?
Urszulla 19:02, 17 maj 2018

Anusia napisał(a)

Mirella to jet to miejsce.
Po jednej i po drugiej stronie ławki mam posadzone bzy. Tylko ten pierwszy nie rusza. Ma pąki. Nie wiem czy czasem nie przymarzł. W podobnej sytuacji jest perukowiec. Od dołu wypuścił liście. Reszta ani dudu. Niżej Molinia od Ewy, podzieliłam. Z dwóch mam pięć. Dalej niech się rozrasta Następnie pod tujami ptasie łapki od Iwonki oraz przymiotna. Pomiędzy żywotnikami dereń oraz pęcherznica. Na samym końcu tawuła japońska.

To może za ławeczką dasz hortensje bukietowe, jakieś wysokie. Wbrew pozorom obsadzanie na szybko dużego terenu nie jest łatwe. Pięknie będzie.
Anusia 21:05, 17 maj 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu pięknie z ta kostką ogród się prezentujeŁaweczka w bzach,super będzie

Gosiu mam nadzieje, że tak będzie. Mam problem z jednym, gdyż dostałam go z mocno przyciętym korzeniem. Powoli rusza. Tak jak widać na tym zdjęciu. Biały bez kwitnie a drugi ledwie żyje.

Anusia 21:12, 17 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
Będą bzowe rozmyślania na ławeczce.
Boryka ma paki ? ogrodowa chyba ?

W dodatku jaki będzie roztaczał się zapach.

Hortensje ogrodowe dostałam od Mirki. W ilości trzech sztuk. Dwie ładnie pączkują, natomiast ta ostatnia ma tylko liście. Widocznie za młoda. Wyglądają dobrze. Trochę się bałam o nie, bo nie chciałam aby taki dar się zmarnował. Zresztą nie lubię niczego marnować.

Anusia 21:21, 17 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Aniu, ale ładnie się u Ciebie zrobiło z tą kostką , no i ta ławeczka super, fajnie Ci rośliny rosną, pada u Ciebie?

Padało Paulinko i niebo w dalszym ciągu zachmurzone. Niech trochę nasączy ziemię, bo naprawdę jest bardzo sucho. Ogólnie wizualnie jest lepiej. Potrzebuję sporo roślin zarówno do przed ogródka jak i na byłą folkowa rabatę. W tym roku nie będzie rutbeki. Przeprowadziłam cyprysy lawsona w ilości dwóch sztuk. Zlewały się z tujami i nie było je widadać. W zamian przyjdzie wiśnia kolumnowa Amanogawa.

Warzywnik, wczoraj wzeszły ogórki

Anusia 21:24, 17 maj 2018

Urszulla napisał(a)

To może za ławeczką dasz hortensje bukietowe, jakieś wysokie. Wbrew pozorom obsadzanie na szybko dużego terenu nie jest łatwe. Pięknie będzie.

Też myślałam o hortensjach ale w południe wieją wiatry a wieczorkiem fajnie się wycisza. Na razie wysiałam kosmosy, będą w tym sezonie testerem na wytrzymałość siły wiatru Myślę o trawach. Fajnie wyglądał by trzcinnik.
Anusia 21:29, 17 maj 2018

Trochę różnych fotek porobiłam.

Anusia 21:33, 17 maj 2018