Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 21:29, 16 mar 2015

Karolu fotki zrobię nieco póżniej, najpierw muszę nataczkować się jak wół wymieszać ziemię. zrobić z kamieni opaskę przy budynku. Kamyki są dopiero w drodze nie będzie łatwo
Anusia 21:33, 16 mar 2015

Warmia napisał(a)
To jest rudbekia. Miałam taką w zeszłym roku.

Bardzo mi się podoba, Kwiaty właściwie są kolorowe od żółtego, przechodzą w pomarańcz i brąz. Ozdobią folkową rabatę
Warmia 21:35, 16 mar 2015

Będzie pięknie
Anusia 21:42, 16 mar 2015

Dzięki za to, że mnie tak wspierasz. Mam pewne obawy ale co tam zawsze można wszystko póżniej zbużyć, przekopać, posadzić od nowa
Warmia 22:03, 16 mar 2015

Ja w zeszłym roku też miałam jedno miejsce z takim folklorem. Miałam tam różności jak z ogródka babci, aksamitki, słoneczniki, georginie, nagietki i tytonie
ren133 22:03, 16 mar 2015

Anusia napisał(a)
Dzięki za to, że mnie tak wspierasz. Mam pewne obawy ale co tam zawsze można wszystko póżniej zbużyć, przekopać, posadzić od nowa

No no ... czemu od razu zakładać, że coś nie wyjdzie albo trzeba będzie poprawić

Trzeba myśleć pozytywnie.

Co... ja nie zrobię dobrze?

Na pewno będzie dobrze
Anusia 22:13, 16 mar 2015

Dziękuję Reniu jestem pozytywnie nastawiona
wiewiora 22:59, 16 mar 2015

Warmia napisał(a)
Ja w zeszłym roku też miałam jedno miejsce z takim folklorem. Miałam tam różności jak z ogródka babci, aksamitki, słoneczniki, georginie, nagietki i tytonie

Mi tez sprawia radośc taki folklor ,pamiętam wstecz 30 lat do tyłu jak pojechałam z babcią na więś do rodziny stare chaty ,pole obsiane zbożem a w nim maki i chabry w każdym wolnym miejscu w ogródku były aksamitki,łubiny ,pelargonie i malwy sama natura.I ja w tym roku wprowadzę więcej takich kwiatów (poczuję się jak za dawnych lat )rozmarzyłam się.
Agatek 08:20, 17 mar 2015

dzień dobry
u mojej babci to one różnie kwitną, same się rozsiewają i mają różne kolory, takie jak wkleiłaś aż do pięknych żółtych jak słoneczniki, nie wiem skąd im się to bierze, bo to jedna i ta sama odmiana, pewnie jakoś dziwacznie się zapylają.
Anusia 19:21, 17 mar 2015

Warmia napisał(a)

Georginie chciałabym mieć ale problem jest z przechowaniem, nie mam za bardzo miejsca Dom mam nie podpiwniczony, teraz widzę jak bardzo przydałaby się maleńka piwniczka.