Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 22:18, 07 kwi 2015

Dobry pomysł, mam kilka wolnych doniczek.
Agatek 08:13, 08 kwi 2015

Kochana idziesz jak burza
na przyszły rok zapisuję się na sadzonki róż
też posadziłam mieczyki i już mi w doniczce wychodzą, irysy też ładnie liście już mają, muszę poczytać czy mogę je wsadzać do gruntu
zastanawiam się czy nie wsadzać w weekend tawułki chyba już da sobie radę nawet bez mojego podlewania
Warmia 08:39, 08 kwi 2015

Piękna paczuszka i jeszcze lepsza zawartość. To następne roślinki już na miejscu.
Co dalej?
Karol99 08:43, 08 kwi 2015

Doczytałem o róży, oby się przyjęła i pięknie kwitła.
MirellaB 09:28, 08 kwi 2015

Aniu ciekawa jestem jak róże zakwitną jakie będą Uwielbiam róże, mam sporo krzaków, ale w zeszłym roku chorowały, brzydkie liście, pryskanie na grzyba, mączniaka i jeszcze inne już nic nie dało,dlatego w tym roku już dwa razy pryskałam zapobiegawczo, ciekawe czy to coś da - zobaczymy.
U mnie też ciężka gleba, ale drenażu nigdy nie robię, czy to konieczne, czy wkładanie w dołki kamyczków czy czego innego to dobry pomysł? Korzenie sobie poradzą? Ciężka gleba i jeszcze kamienie?Ją tylko daję odpowiednią ziemię w dołki.
Napisz Aniu czy masz z tym doświadczenie, czy ktoś Ci tak doradził?
Warmia 11:53, 08 kwi 2015

MirellaB napisał(a)
Aniu ciekawa jestem jak róże zakwitną jakie będą Uwielbiam róże, mam sporo krzaków, ale w zeszłym roku chorowały, brzydkie liście, pryskanie na grzyba, mączniaka i jeszcze inne już nic nie dało,dlatego w tym roku już dwa razy pryskałam zapobiegawczo, ciekawe czy to coś da - zobaczymy.
U mnie też ciężka gleba, ale drenażu nigdy nie robię, czy to konieczne, czy wkładanie w dołki kamyczków czy czego innego to dobry pomysł? Korzenie sobie poradzą? Ciężka gleba i jeszcze kamienie?Ją tylko daję odpowiednią ziemię w dołki.
Napisz Aniu czy masz z tym doświadczenie, czy ktoś Ci tak doradził?

Mirella, ja myślałam, że tylko ja mam problemy z różami. a Ty biedna też walczyłaś.

Też lubię róże, ale ta walka z chorobami mocno mnie zniechęca do róż.
Anusia 14:39, 08 kwi 2015

Agatek napisał(a)
też posadziłam mieczyki i już mi w doniczce wychodzą, irysy też ładnie liście już mają, muszę poczytać czy mogę je wsadzać do gruntu
zastanawiam się czy nie wsadzać w weekend tawułki chyba już da sobie radę nawet bez mojego podlewania

Tawułę możesz posadzić. Moja tawuła czerwona siedzi sobie już dobre dwa tygodnie w ziemi.
Teraz trochę przystopuję. Daria wczoraj wieczorem gorączkowała. Temperatura 39, 5! Udało mi się zbić do 38. Rano pojechałam z nią do lekarza. Infekcja górnych dróg oddechowych i mam dwa dni obowiązkowego siedzenia w domu. Także nie ma wyjazdu na rancho
Anusia 14:39, 08 kwi 2015

Agatek napisał(a)

No i zdublowałam.
Anusia 14:42, 08 kwi 2015

Warmia napisał(a)
Piękna paczuszka i jeszcze lepsza zawartość. To następne roślinki już na miejscu.
Co dalej?

Na razie tyle. Czekam na targi może uda mi się kupić fajną różę pnącą
Anusia 14:42, 08 kwi 2015

Karol99 napisał(a)
Doczytałem o róży, oby się przyjęła i pięknie kwitła.

Mam nadzieję, że się przyjmą