Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 08:09, 10 kwi 2015

AnnaCh napisał(a)
Witam Aniu, wpadłam z rewizytą, zaznaczyłam Twój wątek do śledzenia i obiecuję, że jutro go ogarnę, bo dziś już nie dam rady Pozdrawiam z centralnej Polski

Dziękuję za wizytę. Dzielna babka jesteś. Z śledzeniem dużych wątków u mnie też jest różnie. Kilka śledzę od początku zalogowania się na O. zanim założyłam swój, więc jestem na bieżąco. Po drugie rozpoczął się sezon i na dłuższe posiedzenia przy kompie nie ma już czasu
Anusia 08:09, 10 kwi 2015

AnnaCh napisał(a)
Witam Aniu, wpadłam z rewizytą, zaznaczyłam Twój wątek do śledzenia i obiecuję, że jutro go ogarnę, bo dziś już nie dam rady Pozdrawiam z centralnej Polski

No i dubel.
Z Darką lepiej, więc jadę na rancho, piękny wekend się zapowiada
Warmia 08:14, 10 kwi 2015

To dobrze, że z Darią już w porządku Życzę udanego weekendu
Anusia 08:16, 10 kwi 2015

Dzięki Matro tobie też, czytałam gdzieś chyba u Mirelli, że ogrom pracy wykonałaś w tym tygodniu, więc odpoczynek się należy.
anna_p_k 08:28, 10 kwi 2015

Witaj Aniu przy kawie "pobuszowałam" w Twoim ogródku, i widzę że Ty wcale nie takie początek teraz już z górki coraz piekniejszy ogród, i nawet już zaczęłaś sezon sadzenia zapewne róże bedę piękne, ja ostatnio zakupiłam płożące ale takie malutkie sadzonki, ale już mają liście więc hm chomikuje w garażu i czekam na cieplejsze dni Pozdrawiam, będę zaglądać
martaibartek 14:47, 10 kwi 2015

Anusia czytam, że do St.P się wybierasz
Jakie zakupy planujesz? Lista długa?
Anusia 08:09, 11 kwi 2015

anna_p_k napisał(a)
Witaj Aniu przy kawie "pobuszowałam" w Twoim ogródku, i widzę że Ty wcale nie takie początek teraz już z górki coraz piekniejszy ogród, i nawet już zaczęłaś sezon sadzenia zapewne róże bedę piękne, ja ostatnio zakupiłam płożące ale takie malutkie sadzonki, ale już mają liście więc hm chomikuje w garażu i czekam na cieplejsze dni Pozdrawiam, będę zaglądać

Witam Cię w moim wątku. Szkoda, że razem nie wypiłyśmy kawy, dzisiaj też szybka kawusia i bieg na rancho. Aniu u mnie bardzo dużo jeszcze do zrobienia. W tej chwili priorytetem jest dokończenie domu a wyjście na zewnątrz takie prawdziwe w przyszłym roku.
Anusia 08:13, 11 kwi 2015

martaibartek napisał(a)
Anusia czytam, że do St.P się wybierasz
Jakie zakupy planujesz? Lista długa?

Wybieram się. Lista nie jest taka długa, bo i wydatków na dom jest sporo. Mam zaskórniaka schowanego, więc jeszcze jak coś mi się spodoba oprócz planowanej róży to na pewno kupię
Anusia 08:26, 11 kwi 2015

Kącik z tawułą japońską ma się dobrze. Powinnam wybrać inną porę na robienie zdjęć ale byłam tak zarobiona, że zapomniałam pstryknąć fotki
Wreszcie skosiłam trawę. Posadziłam róże przy pergoli w dwóch miejscach oraz przy kratce od strony tuj sąsiadki.
Na zdjęciu widać też trzy jedyne wrzosy , było ich pięć ale nie przetrwały. Ogoliłam je dość mocno. Moje obawy się potwierdziły co do tawuły czerwonej. Mróz sporo zaszkodził, jednak . Mam nadzieję, że ładnie odbije

Gardener27 19:38, 11 kwi 2015

Widzę że u Ciebie też bardzo pracowita sobota Ja z koszeniem trawnika muszę poczekać Pędzę chwasty do oprysku Nigdy wcześniej tego nie robiłem ale jak na wiosnę kwitną mlecze i koniczyna to wstyd ... czas to zmienić

Pozdrawiam