Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Juzia 07:02, 23 cze 2016

ren133 napisał(a)

Te róże, które poleciła mi Kasia u Ciebie pasują fajnie kolorystycznie ale jedna jest pienna a druga rośnie do 1,5m a ja potrzebuje taką 0,7-1,00m ... czyli nie wybrałam
Po głowie chodzi mi jeszcze Gospel

Czyli pomarańczowej nie chcesz?
A ja się naprodukowałam

ren133 07:15, 23 cze 2016

Juzia napisał(a)

Czyli pomarańczowej nie chcesz?
A ja się naprodukowałam

Przepraszam Juziu
Ale musisz wiedzieć, że jestem Ci bardzo wdzięczna za pomoc ... zawsze

PS Po urlopie chyba jednak podejmę decyzję
Juzia 07:26, 23 cze 2016

ren133 napisał(a)

Przepraszam Juziu
Ale musisz wiedzieć, że jestem Ci bardzo wdzięczna za pomoc ... zawsze

PS Po urlopie chyba jednak podejmę decyzję

Przyłóż sobie kartkę czerwoną na kijku do tych marmoladek i popatrz z daleka
Jak Ci się tak bardzo spodobały Gospel to się innych nie słuchaj

Ja żartowałam! Z przyjemnością Ci podrzuciłam te linki
Ludwika 08:53, 23 cze 2016

Piękne plany i z rozmachem Super!

Ja tak tylko sobie dumam, że owszem dobrze się prezentuje taka jednorodna ściana czy to z jałowców czy z szmaragdów. Ale jak otynkujesz tą nową ściankę na biało to będzie idealnie się zgrywała z tą z tyłu. A białe tło przecież jest świetne do wyeksponowania np. czegoś o ciekawym pokroju. Do tego może ze dwie, trzy niebieskie donice i może się zrobić super klimat

Co nie zrobisz będzie i tak fajnie Ja w każdym bądź razie zazdraszczam Ci ogromnie
makkasia 10:16, 23 cze 2016

ren133 napisał(a)

Te róże, które poleciła mi Kasia u Ciebie pasują fajnie kolorystycznie ale jedna jest pienna a druga rośnie do 1,5m a ja potrzebuje taką 0,7-1,00m ... czyli nie wybrałam
Po głowie chodzi mi jeszcze Gospel
Mam Gospel 3 lata. To bardzo elegancka róża w tym roku zbudowała ładny krzak pędy stoją pionowo, kwiaty wielkie ale trzymają się w górze jak sztuczne ma około 1m wysokości. Kwiaty ma niesamowite - czerwone wpadające w malinę pachnące. Niestety u mnie nie oszałamia kwitnieniem, nie wiem czy on tak ma czy na moich piaskach nie chce jej się
Nikita 19:45, 23 cze 2016

Reniu, w "szmaragdowym" 9 lipca mała imprezka. Przypominam, że u mnie jeszcze nie byłaś. ZAPRASZAM !!! Przybywaj !!!
ren133 22:07, 23 cze 2016

Juzia napisał(a)

Przyłóż sobie kartkę czerwoną na kijku do tych marmoladek i popatrz z daleka
Jak Ci się tak bardzo spodobały Gospel to się innych nie słuchaj

Ja żartowałam! Z przyjemnością Ci podrzuciłam te linki

Mam nadzieję, że ta Gospel nie jest typowo czerwona ale bardziej malinowa Bardzo to mi się podobają różowe róże ale ... nijak mi ten kolor nie pasuje w tym miejscu ...

Wiem ...
ren133 22:13, 23 cze 2016

Ludwika napisał(a)
Piękne plany i z rozmachem Super!

Ja tak tylko sobie dumam, że owszem dobrze się prezentuje taka jednorodna ściana czy to z jałowców czy z szmaragdów. Ale jak otynkujesz tą nową ściankę na biało to będzie idealnie się zgrywała z tą z tyłu. A białe tło przecież jest świetne do wyeksponowania np. czegoś o ciekawym pokroju. Do tego może ze dwie, trzy niebieskie donice i może się zrobić super klimat

Co nie zrobisz będzie i tak fajnie Ja w każdym bądź razie zazdraszczam Ci ogromnie

eMowi już się spodobał pomysł ze smaragdami ... więc już nie szukam innych rozwiązań Jeszcze tylko muszę go jakoś przekonać do podcięcia jałowców

Ale tak pozytywnie zazdraszczasz?
Dziękuję
ren133 22:17, 23 cze 2016

makkasia napisał(a)
Mam Gospel 3 lata. To bardzo elegancka róża w tym roku zbudowała ładny krzak pędy stoją pionowo, kwiaty wielkie ale trzymają się w górze jak sztuczne ma około 1m wysokości. Kwiaty ma niesamowite - czerwone wpadające w malinę pachnące. Niestety u mnie nie oszałamia kwitnieniem, nie wiem czy on tak ma czy na moich piaskach nie chce jej się

Czerwono-malinowy kolor mówisz? ... super
Szkoda tylko, ze nie oszałamia kwitnieniem ... W sumie o to chodzi ... W każdym bądź razie idę na zdjęcia do Ciebie ...
ren133 22:20, 23 cze 2016

Nikita napisał(a)
Reniu, w "szmaragdowym" 9 lipca mała imprezka. Przypominam, że u mnie jeszcze nie byłaś. ZAPRASZAM !!! Przybywaj !!!

Już się ucieszyłam na imprezkę u Ciebie ale niestety jak zobaczyłam datę to mina mi zrzedła ... w tym czasie będę jeszcze na wakacjach ...
Ale pech nooooo ...