Reniu pytałas u mnie o giełde więc odpisuje u ciebie

To jest giełda kwiatowa ale w ofercie poza żywymi kwiatami ma wiele innych produktów, kilkanascie stoisk z donicami, pojemnikami, ozdobami słuzącymi do kompozycji kwiatowych, różnego rodzaje ozdoby dla restauracji, kwiaciarni itp. Jest kilka stoisk ze świecami (bogata oferta że szok

), serwetkami, wstążakami, rózniorodnymi bombkami (fajnie mozna dobrać kilka rozmiarów w jednym kolorze albo kilka kolorów w jednym typie) i innymi elementami dekoracyjnymi, są gotowe podkłady do wianków ze słomy, z wikliny, ze styropianu a bliżej świąt sa tez gotowe podkłady z zywych gałazek, małe choinki robione z gałazek, stozki itp. Oczywiście w części ze swieżymi kwiatami są żywe kwiaty cięte ale i gwiazdy betlejemskie w donicach ( kupuje tam dla siebie i dla znajomych bo ładne i tańsze niż w marketach). Oczywiście przed świetami dominują rózne świecidełka, piórka, gwiazdki, jabłuszka na drucie i inne detale do tworzenia własnych ozdób ale sa też stoiska z gotowymi ozdobami na bazie róznych materiałów, są w szkle, w ceramice, w drewnie czy bardziej eko czyli robione z kory brzozowej, papieru, etc.... Są oczywiście wielkie stoiska ze sztucznymi kwiatami, też kupowałam do wianków jakies popjedyncze kwiatki, gałązki, etc. Kupowałam tez tam organzę w rolkach - taką dość szeroką, przeźroczystą z motywem gwiazdek na tiulowym tle, układam ją co roku na białym obrusie wzdłuz środka stołu, a dopiero do niej mocuje inne ozdoby świąteczne, ustawiam świeczniki, malowane na złoto orzechy czy bombki. Tu ją widać na zdjęciu :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=366
Cała giełda odbywa sie chyba codziennie ale ja mogę tylko w sobote wiec wiem że na pewno w soboty jest czynna - od godzin wczesnorannych czyli około 4 rano a kończy sie około 8.00-9.00 z tym że od rana pierwszenstwo maja hurtowi odbiorcy i przedsiębiorcy, a dopiero pred 7.00 wpuszczaja i obsługuja detalistów. Wejście na sama giełde jest za darmo, ale za parkowanie auta trzeba zapłacic....nie pamietam ile..jakies 2 czy 3 zł.
Giełda ma adres ul. Ustronna, ale ja wjeżdżam od ul. Równej, ona mieści sie jakby na "plecach" szpitala Matki Polki ale ja dojeżdzam sobie ode mnie od strony ul. Pabianickiej, skrecam w Satrorudzka, potem chyba w ul.Ekonomiczną.....nie pamietam nazw ulic ale wiem jak dojechac.
Jak bys dotarła do mnie w sobote na 6.30-7.00 to bysmy pojechały tam razem moim autem....zapraszam