Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Kasya 21:29, 12 sty 2016

ren133 napisał(a)

Kasiu
Najczęściej on jest w kolorach zbliżonych do berberysów
Czyli też zrezygnowałabyś z red barona?

podoba mi sie red baron ale mozna mu znalezc inne miejsce gdzie bedzie bardziej wyeksponowany
nawigatorka 21:38, 12 sty 2016

ren133 napisał(a)
Asiu
Jeszcze nie podjęłam decyzji A Ty masz u siebie seslerię? Jak ona wygląda zimą i czy szybko rusza na wiosnę?

Mam sadleriane ale dopiero od poprzedniej wiosny.ona kwitnie wiosna.juz teraz zaczyna.i poza kilkoma listkami jest cala zielona teraz.ale sama jeszcze czekam by cos wiecej o niej powiedziec
nawigatorka 21:39, 12 sty 2016

Gratki na 600
Anda 21:41, 12 sty 2016

ren133 napisał(a)

A na rzecz czego zrezygnowałabyś z red barona?

Pewnie na rzecz czegos zlotego, zolto-zielonego.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nawigatorka 21:43, 12 sty 2016

Anda napisał(a)

Pewnie na rzecz czegos zlotego, zolto-zielonego.

Ale to sie zleje z sesleria.a teraz jest bordo buka,rb i berberysow i limonka hortek i sesleri
ren133 21:48, 12 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

Renia, zdjęcia seslerii jesiennej z wczoraj, Beatka właśnie wstawiła

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=343

Z kolei u mnie link do strony z artykulikiem o seslerii, bo ja też właśnie zgłębiam jej temat w związku z przedpłociem.

... ja u Ciebie Ty u mnie ... właśnie przeczytałam artykuł i ... wszystko mi pasuje Dzięki za zdjęcie
Jeśli chodzi o Twoje przedpłocie ja dałabym seslerię + wyższą trawę + szałwię ...
Anda 21:49, 12 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Ale to sie zleje z sesleria.a teraz jest bordo buka,rb i berberysow i limonka hortek i sesleri

No wiem, ale własnie to zlanie/połączenie by mi się spodobało. Przez seslerie przechodziłaby "rzeka" berberysow i to wg mnie wyglądałoby bosko. Berberysy powtórzyłyby kolor buka na ziemi, bo buk w powietrzu. Wszystko zostałoby połączone w całość - ziemia i niebo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ren133 21:52, 12 sty 2016

Kasya napisał(a)

podoba mi sie red baron ale mozna mu znalezc inne miejsce gdzie bedzie bardziej wyeksponowany

Ok
nawigatorka 21:54, 12 sty 2016

Anda napisał(a)

No wiem, ale własnie to zlanie/połączenie by mi się spodobało. Przez seslerie przechodziłaby "rzeka" berberysow i to wg mnie wyglądałoby bosko. Berberysy powtórzyłyby kolor buka na ziemi, bo buk w powietrzu. Wszystko zostałoby połączone w całość - ziemia i niebo.

A zlanie buka z rb to tez zlanie
ren133 21:54, 12 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Mam sadleriane ale dopiero od poprzedniej wiosny.ona kwitnie wiosna.juz teraz zaczyna.i poza kilkoma listkami jest cala zielona teraz.ale sama jeszcze czekam by cos wiecej o niej powiedziec

Dzięki Edytka zrobiła już rozeznanie (kilka postów wyżej napisała) - prawie non stop jest ładna