No Wiola muszę krok po kroku, gałązka za gałązka przeanalizować te Twoje uskoki. Zawsze jak wrzucasz fotki wzdycham na ich widok ale nie rozbieralam ich na czynniki pierwsze.
Polinka no też mi bliżej do grackow bo na śmiałki i perowskia mam w zasadzie jeszcze inne miejsce. Ale jak to rozmieścić. No bo jak posadze gracki pomiędzy grabami to beda one równolegle do ogrodzenia. A tym samym cala reszta czyli np. Róże i lawende musze chyba już pomieszać i rozrzucic po tych uskokach? N o bo sadzenie w liniach nie bardzo bo będą się rozchodzic w stosunku do choćby linii z grabami w grackach.
Kochane ale ja nie mam nic przeciwko uskokom. Zrobiłam tylko błąd ze graby posadziłam w linii równoległej do ogrodzenia. Wiec chcąc zacząć od grackow nie wiem jak miałabym je posadzić. Chciałam między grabami po 2 sztuki no ale wtedy nie mogą być równolegle do uskokow ale do ogrodzenia . I tu mam zgrzyt. Bo pozostałe rośliny byłyby jak sadzone? Równolegle do uskokow sadzenie np roz czy lawendy podkresliloby to ze linie się rozjezdzaja.
Hej Sylwia. U mnie elegantisima. Bezproblemowe. Na wiosnę przycinam na 10-15 cm od ziemi i tyle. One rosną wysokie ale trzymam je w ryzach 5 rok i jest ok.