Wiola nic nie wymyśliłam bo zmieniłam pracę i to mnie teraz absorbowalo na maksa. Ale czekam na dzień kiedy będę mogła wziąć urlop i będę wytyczac rabaty, ściągać darn i przekopywac z gowienkiem konskim. I przez zimę będę zawracać Wam głowę moimi pomysłami. A tak w ogóle to podziwiam Cię za szybkie decyzję i co najważniejsze trafione tak jak z tymi palibinami.
Dopiero teraz wpadam z rewizytą, bo ostatnio nie mam kiedy poczytać zaległości widzę, że kombinujesz nad rabatą z grabami
No i rzeczywiście mamy podobne gusta
Fajnie się prezentuje Twój ogródek, a jak na wiosnę dopieścisz rabatę z grabami będzie dopiero efekt chcesz przy grabach posadzić wysokie rośliny?
No właśnie nie wiem. Graby dość niskie mają pnie. Myślałam żeby między nimi posadzić gracki lub ML. A przed nimi w uskokach coś niższego np. roże pastella i lawende . A obok wzdłuż dereni seslerię z szałwia.
Niepodkrzesywane graby też mają swój urok
Ja podkrzesywałam, ale jednego przy tarasie chcę spróbować inaczej poprowadzić i narazie zostawiłam go takiego jak kupiłam na wiosnę zobaczę co z nim zrobić
Seslerie z szałwią będą piękne przy dereniach.
Moje szałwie przy tarasie (których jeszcze Wam nie pokazałam) tak się rozkrzewiły, teraz takie potwory z nich są... Muszę poczytać kiedy je trzeba obcinać..
Już po weekendzie ale na szczęście następny przed nami. Mam nadzieje że uda mi się coś zrobić w ogrodzie. W sobotę dopiero obcielam lawendy i pecherznice. Muszę się wziąć za kopanie pod rabaty. Gdzieś czytałam ze najłatwiej widłami amerykańskimi ale nie mogę sobie tego jakoś wyobrazić.