Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

Asiuniaa 11:19, 06 maj 2015

magdziam napisał(a)
będzie ładnie. Ja też kupuję mniejsze roślinki, mniejszy koszt a jeśli coś się nie przyjmie to mniejsza strata.

Witaj magdziam. Ja kupuję takie jakie uda mi się dostać - z trawami w mojej okolicy najgorzej- jeśli coś dostanę to jestem w siódmym niebie. Marzy mi się szkółka z trawami taka w jakich Danusia bywa - musiałabym z przyczepką jechać chybaa
Asiuniaa 08:34, 07 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Zmiany,zmiany,zmiany - wszystko idzie w dobrym kierunku, mi się podoba

Dzięuję Mirello. Tak zmiany, zmiany - rozsadzę chyba ten tatarak aby był rozrzucony a nie w jednej linii.
szemusia 19:12, 07 maj 2015

Próbowałam odnaleźć misknty na zdjęciu i faktycznie - trudno... Ale nic się Asia nie martw - ani sie obejrzysz, a urosną Miskanty szybko przybierają.
O doświadczeniach z moimi odpisałam u siebie.
Ja trawy ostatnio zakupiłam przez internet, bo u mnie to też towar deficytowy...
Asiuniaa 08:23, 08 maj 2015

szemusia napisał(a)
Próbowałam odnaleźć misknty na zdjęciu i faktycznie - trudno... Ale nic się Asia nie martw - ani sie obejrzysz, a urosną Miskanty szybko przybierają.
O doświadczeniach z moimi odpisałam u siebie.
Ja trawy ostatnio zakupiłam przez internet, bo u mnie to też towar deficytowy...

Mam nadzieję, że będzie jak piszesz, bo trawy narazie maleństwa. U mnie też deficytowy , ale ostatnio dostałam wielkich oczu gdy zajechałam do szkółki bardzo blisko mnie , w której mają rośliny jednoroczne i zobaczyłam całe poletko traw i kilka odmian bylin np. żurawki, rozchodniki. Z traw niestety nie ma wszystkiego co bym chciała ale dużo kupiłam. Chyba muszę zajrzeć do niej jeszcze dziś i dobrać co nieco - póki ma jeszcze- bo szło jak ciepłe bułki
ana_art 10:10, 08 maj 2015

jest cudnie, nawet się nie obejrzysz jak to wszystko urośnie!
Co do traw to internetowo moge polecić naszą koleżankę forumową. Sprawdzone miejsce i ładne roślinki wysyła
Asiuniaa 11:18, 08 maj 2015

ana_art napisał(a)
jest cudnie, nawet się nie obejrzysz jak to wszystko urośnie!
Co do traw to internetowo moge polecić naszą koleżankę forumową. Sprawdzone miejsce i ładne roślinki wysyła

Ana to prześlij mi na priv namiary na te trawki. Z Twoich ust taka pochwała no , no , ale mi skrzydła urosły ... Z tej pod domem, co mi radziłaś jak ją zaprojektować zadowolona jestem bardzo. Rozchodniki przez tydzień dużo urosły. A o tej pod świerkami co myślisz? Mam wrażenie, że jakiegoś smaczku jej brakuje, takiego dopieszczenia szczegółów. Wrzucę jej plan rysowany bo na tej długości rabaty ciężko dobrze ująć nasadzenia na zdjęciach.
Asiuniaa 17:40, 08 maj 2015

Rabata frontowa też w trakcie rewolucji ogrodowych. Na pierwszym zdjęciu przed zmianami

Na chwilę obecną jest tak

I teraz zastanawiam się co posadzić w centralnej części rabaty ?? Jakieś pomysły?
PO drugiej stronie schodów na froncie jest ta rabatka

Czy nawiązywać do niej czy też nie?
szemusia 08:35, 09 maj 2015

Ja myślę, ze jeśli z drugiej strony masz szczepioną trzmielinę, to dobrze by wyglądała też z drugiej strony.
Te przycięte kule to bukszpany? Jesli tak, to możesz je jeszcze mocnie przyciąć, ładnie odbiją, a dzięki temu je jeszcze bardziej wyrównasz.
Zmiana po wyrzuceniu jałowca baaaardzo na plus
Asiuniaa 09:01, 09 maj 2015

szemusia napisał(a)
Ja myślę, ze jeśli z drugiej strony masz szczepioną trzmielinę, to dobrze by wyglądała też z drugiej strony.
Te przycięte kule to bukszpany? Jesli tak, to możesz je jeszcze mocnie przyciąć, ładnie odbiją, a dzięki temu je jeszcze bardziej wyrównasz.
Zmiana po wyrzuceniu jałowca baaaardzo na plus

Marzy mi się bonsai niewielki tam ale właśnie czy będzie pasował jeśli z drugiej strony jest trzmielina?
Bukszpany w tym roku pierwszy raz przycięłam a rosną jakieś 6 lat , są bardzo rzadkie, próbowałam im nadać jakiś kształt ale z takich potworów ciężko mi to szło. Myślisz, że przyciąć je jeszcze teraz - dostają już nowe przyrosty?
MirellaB 10:13, 09 maj 2015

Ja też mam jednego bukszpana olbrzyma, wygląda brzydki,bo na razie nie ma zamierzonego kształtu, ale tniemy go cały czas i formujemy, tnie bez obaw.
Też mu się wydaje, że należy nawiązać do drugiej rabaty, trzmielina na pniu by tam pasowała