Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

Iwk4 07:43, 20 paź 2015

Joasiu, ja po mrozach mam podobne odczucia. Kwisty zmarzły, winobluszcz nie zdążył oczu nacieszyć.
Ale u ciebie tętni życie i fajne fotki ptakom robisz. Miłego dnia życzę. Muszę na drugi rok słonecznik posiać dla ptaszków.
jona 09:35, 20 paź 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Teraz jesień ,to już szaro w ogrodzie,u nas jeszcze tak dużych przymrozków nie było to jeszcze coś kwitniePozdrawiam

Bogusiu, u nas przez 3 noce były spore przymrozki. Uschły liście winobluszcza (nawet nie zdążyły się przebarwić), milinu, rozplenic, kwiaty i liście zawilców, kwiaty hortensji. Mniej wrażliwe rośliny dają jeszcze radę
anabuko1 10:12, 20 paź 2015

Twoja jesień w ogrodzie,Asiu, wcale nie jest taka brzydka.
Fakt po przymrozkach te ogrody nie wyglądają inaczej, bardziej pustawo, kolorki przechodzą w zgiłkowe odcienie.
ale jeszcze trochę ich jest.A najgorsza ta szarość i pustka , która niedługo będzie
anabuko1 10:13, 20 paź 2015

A ptaszki, jak na pięciolinii - wyglądają. Suuper!!
Kawa 10:19, 20 paź 2015

Asiu a gdzie ten Twój ogród jest smutny???? bo jakoś nie zauwazyłam
jona 10:24, 20 paź 2015

Iwk4 napisał(a)
Joasiu, ja po mrozach mam podobne odczucia. Kwisty zmarzły, winobluszcz nie zdążył oczu nacieszyć.
Ale u ciebie tętni życie i fajne fotki ptakom robisz. Miłego dnia życzę. Muszę na drugi rok słonecznik posiać dla ptaszków.

Mi chyba właśnie najbardziej winolbuszcza żal. Mogłobyć tak pięknie...

Trzeba czekać do następnej jesieni.

Słonecznik posadź koniecznie. Wyglada ładnie . Siałam słonecznik ozdobny, żeby nie rósł bardzo wysoki. Ptakom nie przeszkadza, że on ozdobny i zajadają się ziarenkami. Gdy kwitnie, przylatują do niego pszczoły (musi być tylko pojedynczy, bo do pełnych to tak bardzo nie przylatują).

Kawa 10:25, 20 paź 2015

hej ja też siałam ozdobny - niski
wyrósł na 3 metry heheh
Anda 10:56, 20 paź 2015

jona napisał(a)

Dziękuję . Zapraszam do siebie zawsze kiedy będziesz miała ochotę

Skorzystam na pewno. Ochotę to ja mam zawsze, tylko z czasem krucho Zapraszam i do mnie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jona 11:31, 20 paź 2015

anabuko1 napisał(a)
Twoja jesień w ogrodzie,Asiu, wcale nie jest taka brzydka.
Fakt po przymrozkach te ogrody nie wyglądają inaczej, bardziej pustawo, kolorki przechodzą w zgiłkowe odcienie.
ale jeszcze trochę ich jest.A najgorsza ta szarość i pustka , która niedługo będzie

Na zdjęciach to jeszcze przyzwoicie wyglada, w naturze gorzej. A może się tylko czepiam.
Listopad to dla mnie też trudny miesiąc właśnie z tego powodu, że jest buro i z reguły mało słońca do tego. Potem jak spadnie śnieg będzie ładnie
jona 11:33, 20 paź 2015

Kawa napisał(a)
Asiu a gdzie ten Twój ogród jest smutny???? bo jakoś nie zauwazyłam

No dobra, czepiam się. Kupię chryzantemy to będzie jeszcze weselej